[]

şahıs firması için en uygun ticari banka hesabı

selamlar.

sadece benim çalıştığım bir şahıs firmam var. şimdiye kadar bireysel hesaplarımı kullanıyordum ama ticari kredi kartı almak istediğim için ticari bir hesap açmayı düşünmeye başladım. şu isteklere göre sizce en iyi banka hangisi olur?

1. gelen swift ücretini lütfen abartmasın. yurt dışından aylık ortalama bir ödeme alıyorum. cepteteb ve enpara en ucuzlarıydı burada ama ticari olarak minimum 50-60 dolar kesintiler gördüm hep. bu muhabir banka kesintisi haricinde bu arada(muhabir banka masraflarını karşı taraf ödemeli olarak yolluyor).

2. usd bozarken makas makul olsun. yine cepteteb iyi gibi bu konuda tebfx sayesinde.

3. iş için krediye çok ihtiyacım yok ama ileride konut kredisi çekmeyi düşünüyorum. ticari hesabı açacağım bankanın burada bana bir kolaylık yaratma şansı olur mu acaba?

"cepteteb işte" isminde ticari hesap açıyorlarmış ama gelen swift ücretleri yüksek galiba orada. Aylık tek işlem için pazarlıkla düşürme yaparlar mı acaba? "enpara şirketim"de gelen swift ücreti çok iyi ama döviz makası yüzde bir civarında daha fazla teb'e göre.

bütün önerilerinize açığım :)

 
Benim de şahıs firmam var ve ticari hesap kullanmıyorum. Ticari hesaba ne için ihtiyacın var? Ne avantaj elde edeceksiniz? Ben de bileyim ki bir artisi varsa kullanayim.

Konudan bagimsiz ben su an burganbank(ON) veya ing kullaniyorum doviz transferi icin.

ON Swift masrafi almiyor. Sadece araci banka masrafi aliyor.
Ing de eger ayda 6500 TL karttan harcama yaparsan masraf almiyor. Sadece araci masrafi aliyor.

ON un makas fena degil ama ing nin makas cok su an bence. bir 6 ay kadar once boyle degildi. su aralar cok acik makas
  • nuevo  (12.02.24 14:30:06) 
Teşekkürler @nuevo. İkisine de bir bakayım belki şahıs işlemlerim için daha iyidir.

Sanıyorum tek avantaj ticari kredi kartlarında. Normalde telefon gibi taksit yapılmayan ürünlerde taksit yapılabiliyormuş gördüğüm kadarıyla.

Bunun dışında bu yıldan itibaren bilanço usülüne göre defter tutmaya geçmem gerekiyor. Yine şahıs hesaplarıyla yapılabiliyormuş ama artık banka işlemlerimin takibi de gerekeceği için şahıs hesaplarımdan ayırmak istedim. Cepteteb ve Enpara'yı uzun zamandır şahsi olarak da kullandığım için orada ayırmak zor oldu. Dediğin bankalara geçişim de iyi olabilir bunu çözmek için.
  • hobolo  (12.02.24 14:34:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.