[]

HPV aşısının bu kadar pahalı olduğu ülkemizde hpv ve std ne kadar yaygin?

Bizim toplumda cinsel yolla bulaşan hastalıkların çok yaygın olduğunu düşünüyorum. Hem hpv aşısına ulaşım zor, Hem prezervatif kullanılmıyor.

Düzenli bir ilişkisi olmayanlar, karşı cinsle birliktelik yaşayacağıniz zaman bunun tedirginliğini yaşamıyor musunuz?

Ülkemizde buna dair pek kamuoyu araştırması yapılmıyor. Sizde durum nedir, etrafınızda cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalananların sayısı artıyor mu?


Abd ve Avrupa'da da artıyormuş:

www.google.com


www.google.com
Bu da Türkiye: bianet.org

 
Doktorlarımız her muayene sonrası bu konuda bilgilendirme yapıyorlar. Hatta “evet aşı olmuştum” dediğimde o şaşkınlığı görebiliyorum. Belli ki çoğu kişi aşıdan ve öneminden bihaber.

Kendi çekirdek çevremde hiç duymadım ama ülkemizde cinsellik hala kabul edilmediği için bu tür önlemler kulak arkası ediliyor. E pahalı da. Aldığımız göçler ve o göçlerin ne nitelikte olduğu da cabası. O yüzden artıyordur +1
  • ruhen hastayim ben  (12.02.24 15:14:23) 
asiri reaksiyon gostermekle tamamen gormezden gelmek arasinda bir yol benimsemek lazim. HPV asisi her ulkede cok pahali, belli ulkelerde kucuk yaslarda devlet karsiliyor sonra karsilamiyor. Bilinc deseniz, emin olun Turkiye'deki kadar olmasa da yurtdisinda da bilincsiz insanlar. Asinizi olup onleminizi alin, karsi tarafin yoksa prezervatifi siz tasiyin, hayir demeyi ogrenin, test isteyin vs. Binbir turlu yolu var ve secim sansiniz var. Gerisi hayat, her seyi kontrol edemeyiz, kontrol edemedigiz seyler uzerinde endiselenerek yasayamayiz.

Bununla birlikte olur da HPV olursaniz internetteki kiyamet senaryolarindan kendinizi uzak tutun, bilincli doktorlarla gorusun. Ben doktorumla konustugumda, asinin gerekli ve yararli oldugunu ve yaptirmami salik vermisti. Eger olursa, bir cok insanda oldugunu, vucuttan zaman icinde atilabildigini, smear testleri ile kanser riskinin erken teshisinin gayet mumkun oldugunu, yapilan testlerde sadece kanser riski yuksek olanlara bakildigini ve onlarca turune bakilmadigini anlatti. Ayrica bagisikliginizi yuksek tutmak, iyi beslenmek ve bedeninize iyi bakmak da onemli. Akli selim sakin insanlarla calismak bana iyi geliyor acikcasi. Akil ve ruh sagligimi korku salmaya yonelik felaket senaryolarindan korumayi seciyorum.

Etrafima iliskin bilgim yok, boyle bir seyi de kimse kimseyle pek paylasmaz zaten, dolayisiyla duyup duymamakla bilinecek is degil bence. Tahmin yapmak gerekirse ben arttigina inaniyorum, cinsellik erken yaslara indi, cok farkli sekilde cok daha ulasilabilir hale geldi - ki olmali da- bir noktaya kadar insanlar bilincsizce gidecek sonra tekrar kendi icinde bir uyumlanma yasayacak diye dusunuyorum.
  • kassiopeia  (12.02.24 15:47:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.