[]

İşte kendimi yetersiz hissediyorum

1,5 ay önce mezun oldum. 10 gündür çalışıyorum. İş konusunda çok yetersiz hissediyorum. Verilen tüm görevleri yapıp teslim edebildim. Ama yine de hiçbir şey bilmeden yapıyormuşum hissi var. Ben işimde iyiyim hissine nasıl erişeceğim?




 
Bunun adı tecrübe. Daha çok erken, biraz sabır (ve elbette gayret, öğrenme hevesi, kendini geliştirmeye devam etme) lazım.


  • orient blue  (12.02.24 07:29:30) 
Acele etme. 10 gün çok kısa.
Bu arada işini iyi yapan birinden kopyalar da çek, sorular da sor ve yine işle ilgili notlar al ara sıra.

İşten birinin ayrılması, rahatsızlığı sebebiyle yaptığın işe en yakın birime/departmana verilme olasılığın da mümkün olduğundan oralardan da zamanla bir şeyler almalısın.

Farklı bir iş yerine geçmiştim geçen zamanda.
Başlama zamanından yaklaşık 16 ay sonra iş konusunda üsttekilerden olumlu bildirim geldi.
Bu gibi geri bildirimlerle avunmaktan çok işe odaklanmak önemli tabi.

biraz daha iyi hissetmek için 5-6 ay kadar süre ver kendine.
  • diyecevaplandı  (12.02.24 07:50:52) 
(bkz: imposter sendromu)

Bu muhtemelen uzun süre yakanızı bırakmayacak bir şey. Tecrübe kazandıkça geçer ama mesela iş değiştirince ya da terfi edince geri gelir. Her şeyi bildiğini, mükemmel iş çıkardığını sanmaktan iyidir, sizi sürekli öğrenmeye teşvik eder.
  • salihdt  (12.02.24 08:02:45) 
Sektörde 4. yılım, yeni yeni geciyor o duygu.

Ama yine de baska yapilan projeleri gorunce ohoo daha cok fırın ekmek yemem lazım diyorum.
  • ananiyimioguz  (12.02.24 09:00:12) 
Sakin ol genç adam. 10 gün nedir ya :) ben 10.günümde çay ocağını bulamıyordum haha. Bir kaç ay sonra halledersin


  • avatar is back  (12.02.24 09:05:27) 
Selamlar, 15 yıldan fazla tecrübem var. hala yaşıyorum o duyguyu, şirkette yıldız gibiyim, bir sorun olunca bana ulaşırlar, benle aynı işi yapan dış ekipler sorun yaşayınca bana sorarlar, hep en iyi performans puanını ben alırım ama yine de ara ara kendimi yetersiz hissediyorum. bu aslında biraz sırtımdaki kırbaç gibi. muhtemelen bu duygu olmasa kendimi hiç geliştiremem. buna çok fazla takılmayıp alanında kendini geliştirmeye devam.


  • amour fou  (12.02.24 10:56:24) 
ben ilk on gun tuvaletin yerini soramamistim :D


  • foster  (12.02.24 11:40:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.