[]

Ruhsal sikintilari olan aile fertlerini nasil tedavi ettirebiliriz?

Merhabalar,

Ben londra'da yasiyorum annem ise mugla'da. Kendisi uzun zamandir tek yasiyor ben de uzakta oldugum icin yilda 2-3 kez kendisini gorebiliyorum.

Cevresindeki insanlar olsun diger aile fertleri olsun kendisinin son donemlerde ruhsal sagliginin yerinde olmadigini soyluyor ben de telefon gorusmelerimden anlayabiliyorum.

Kendisinin her seyini ben karsiliyorum, herhangi bir mali mulku yok ve ben ne kadar ona bir duzen kursam da bu rahatsizligindan dolayi insanlarla kavga ederek bana da surekli yeni bir masraf cikariyor - iki senede bir bir evden digerine tasinip olay yasiyor.

kendisini tedavi ettirmek istiyorum ama ilk olarak nereyi aramam gerekir hic ama hic bilmiyorum, yardimci olabilecek biri varsa cok sevinecegim

 
tabii ki bunu bir cok kere konustuk, kendisi oldugunun farkinda degil ve tedaviyi kesinlikle kabul etmiyor


  • alihoca  (11.02.24 17:10:59) 
Nevrotikse gönüllü olmadığı sürece tedavi ettiremezsin. Psikozsa rapor çıkartıp ruhsal bakım merkezlerine yatırabilirsin.

Genetik yatkınlığınızı bilmiyorum ancak yalnız yaşayan bireylerde alzhemir riski mevcut.
  • mikahakkinen  (11.02.24 23:51:21 ~ 23:55:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.