[]

Surekli İnsanlarami akil vermeli yoksa kendimizemi akil vermeliyiz

Baslik biraz karisik olmus olabilir

Dikkat ettimde insanlara guzel mantikli akil veriyorum faydali falan
Ama hicbirininde aslinda laftan anlamadigini ayni tas ayni hamam devam ettiklerini gordum ve vakit ve enerji kaybettigimi farkettim

Sonra birgun kendi hayatima baktim kendi sorunlarimi tamamen cozememisim ve kimsede bana akil fikir vermemis artik var olan aklimi kendime saklayipta kendime yardimci olmaya karar verdim

Artik insanlara akil vermeyi kestim yanliz bu insanlar en iyi arkadasiniz da olabiliyor yani yakinlarim herkesden bahsetmiyorum

Bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz

 
Hocam insanlar sizi kırmamak için akıl verdiğinizde terslememişler. Ama aklınızı kendinize saklayın. Çok yakında bu akılla yalnız kalabilirsiniz.

Bir de insanların problemleri hakkında problem sahibinden daha iyi akıl yürütebildiğinizi düşünmek baya baya büyük bir yanılsama, bence siz aklınızı toplayıp bi düşünün.
  • zimbirik  (11.02.24 18:22:45) 
Uzmanlık alanınızla alakalı bir konu vs değilse akıl vermek çok itici bir şey, hele ki karşıdakini yargılayan bir üslupla yapılıyorsa, buna hakkımız yok. Nice yakın arkadaşlıklardan soğuyor insan bu yüzden.

Aslında siz de bulmuşsunuz çözümü zaten, insan önce kendine dönüp bakmalı, kendi sorunlarını çözmeli.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (11.02.24 18:46:23) 
Anneannem akıl verenin aklı kalmaz der. Bunu hatırlar birisi sormadan akıl pek vermem.


  • jazzabel  (11.02.24 19:05:26) 
Baskasi size gelip bana akil ver demediyse, kimseye akil vermeyin, zaten bu akil vermek degil, ben kendi dertlerime bakmak yerine baskalarinin dertleri ile ugrarak kendime bakmaktan kaciyorum, kendimden kacmayi seciyorum demek bence.
Ben akil istemeden akil vermeye calisan insanlari etrafimda tutmam, sadece fikrine ve yasam gorusune deger verdigim insanlara akil sorarim, biri bir sey anlatirsa alan acar dinlerim, akil vermem. Bazen akil mi istiyorsun sadece dert anlatmak mi diye bile sordugum olmustur, kimi akil da ister kimi sadece dert anlatmak istiyorum der.
Zaten kimsenin sizden talep etmedigi enerjiyi bosa harcadiginizi fark etmis olabilirsiniz, ne guzel, kendinize kullanin bu enerjiyi.
  • kassiopeia  (12.02.24 00:35:07) 
Siz akıl vermeden önce maruz kaldığınız hikâyeler toksik olabilir, bazı insanlar sadece derdini anlatacak kişi arar, çözüm yolu önerecek kişi değil, o yüzden duymuyor olabilirler.
Ek olarak başkalarının hikayesindenki sorunları veya çözümleri tespit etmek kendi içimizdeki sorunları çözümleri tespit etmekten çok daha kolaydır. Kendinizle ilgilenirken bulduğunuz her farkındalık gerçekçi olmayabilir bu arada, başkalarından geri bildirim almak verimli olacaktır.

  • hasmetizm 2046  (12.02.24 14:35:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.