[]

Aranızda Almanyada yaşayıp memnun olan var mı ?

Almanyaya yerleşmek üzereyim, youtube da biraz bilgi edineyim dedim ama videoların yarısı almanyaya neden gelinmez, almanyayı neden terkettim tandaslı biraz daha izlerlersem vazgececegim sanırım. orada yasayıp tavsiye eden var mı ?




 
Benim tanıdığım, aklıma ilk gelen üç kişiyi düşünüyorum; hepsi farklı zamanlarda Türkiye'den gittiler. Hiçbir güç bu kişileri döndüremez mesela. Fakat bunun farklı gerekçeleri var.

Biri maddi gerekçelerle gitti, asıl olarak. Almanya'da çok daha yüksek standartlarda yaşıyor eski haline göre. Evliydi, oradayken boşandı, daha da mutlu olduğunu söylüyor.

İkincisi kariyer sebebiyle gitti. Aynı firmanın Almanya'daki merkezinde çalışıyor. Hemen hemen her anlamda şartları daha iyi. Evli, çocuklu. Çocuğun geleceği için kaçınılmaz olarak görüyordu zaten.

Diğeri çok daha önceden okul ve akrabalık ilişkileri sayesinde gitti. Çok uzun zamandır orada. Bürokrasi ve bazı detaylardan şikayet etse de, Türkiye'ye tatil için bile gitmiyor. Bu arkadaş içlerinde en sıkıntılı olanı, kişilik olarak. Topluma uyum sağlamakta zorlanacağını düşünüyordum, o bile uyum sağladı. Almanya'da tutunamayanlara dair en gerçekçi tespiti de kendisi yapıyor bence. Ona göre en genel sorun; Almanya'ya gitmeye karar verenlerin bunu gerekçelendirirken sadece "kaçış isteği" gibi şeyleri baz almaları. Yani plan yok, ön hazırlık yok, bir miktar da olsa para yok. Elde hiçbir şey yokken ülkeden kaçmak adına bunu yapanlar tutunamıyorlar çoğu zaman. Üstelik Almanya değil, her ülkede böyle bu.

Sonuna kadar katılıyorum. Hedefi olmayan kişinin "neden hede hödö yaptım" temalı videolar çekmesi gayet normal. Bu kişilerden uzak durmanı tavsiye ederim. Yıllarca bir amaç uğruna çabalamış ve başarmış biri olarak, Türkiye'den çıkıp yurt dışına yerleşmeyi, bir insanın yapacağı en mantıklı şey olarak görüyorum. Çok daha uzun yazılabilir ama meramımı anlatabildiğimi umuyorum.
  • mada  (10.02.24 12:58:20 ~ 13:02:08) 
almanya'dan sikayetci olanlar bu ulkeyi turkiye ile kiyaslamiyorlar cogunlukla. o yuzden turkiye'deki yasama kiyasla her halukarda iyi. ben genelde avustralya ile kiyasliyorum. orasi ile kiyaslayinca biraz tirt. iyi kazaniyorum ve avrupa'nin gobegindeyim o acidan guzel ama cok olumsuz sey var. bunlarin basinda da havanin asiri depresif olmasi, insan iliskileri ve burokrasi geliyor bence.


  • bohr atom modeli  (10.02.24 13:16:01 ~ 13:16:21) 
mada + 1.

çok doğru.
başka detaya gerek yok.
  • alfired  (10.02.24 13:16:20) 
Başkan ben Avrupa'ya para dışında hiçbir amacı olmayıp gidip çok mutlu olan duymadim.
Ama amacı para değil düzgün yaşamak olup dönen de denk gelmedim. Şu an Avrupa'da almanya, isvec, ingiltere, Hollanda'da yaşayan arkadaşlarım var. Hepsi de mutlu.

O yüzden YouTube bakma cok, bir insan youtube videosu çekecek kadar zamani varsa zaten çok da alakası yoktur yani, benim bununla uğraşacak vaktim bile yok yani. Bu işten para kazanmayip sürekli video ceken birine çok normal bakamıyorum. Zaten yurtdışını sürekli kotuleyip mutsuz olup orada kalanı da anlamıyorum. Zorla tutmuyor kimse

Bak fransa'yi sorsan yüzde 90 kötülerler. Arkadaş grubumuz iki Türk, iki fasli, bir hintli. Aramizda mutsuz olan yok yani.

Avrupa'nın da Almanya'nin da zorluklari var tabiki, kimse pembe tablo cizmemeli. Ama bunun etkisi kisiden kişiye değişir. Bunlara kafani yorma, git. Olabilecek en kötü şey geri dönersin:)
  • logisticsmanager  (10.02.24 13:29:40) 
öncelikle mutlu olanlar zaten pek video çekmiyor. Gördüklerimin hayatı düzelince kanalları kapanıyor veya video çekmeyi bırakıyorlar :) ilk gittiğinde çok "değişik" şeyler yaşadığın için ve arkadaşın olmadığı için o şekilde avunuyorsun bence. Özellikle işsiz gittiysen.(öğrenci, iş arama vizesi vs.)

her yer kötüye gidiyor, bunu bilerek o videoları izle. Yani 2000'lerde giden "eskiden çok iyiydi şimdi gelinmez" diyebilir mesela, kendince haklı da. Mesela Türkiye'ye gelmeye çalışan Nijeryalı öğrenciler var, Türkiye için de 2010'a kadar iyiydi ama artık gelinmez diyebilirsin, ama o çocuğun ülkesiyle karşılaştırınca Türkiye hala cennet kalıyor olabilir. Aynı şekilde 2024'ün Almanyası hala Türkiye'ye tercih edilebilir olabilir, ama belki Almanya 2010'da çok daha müthiştir. Ama insan sayısı arttı, her yerde iş hayatı da ev kiralama durumları da çok zorlaştı.

Ben kişisel olarak böyle tek millet gibi olan devletlerin bir tık zor olacağını düşünüyorum. ABD-Kanada hatta UK gibi yerler çeşitliliğe daha alışık, diğerleri tek milletten oluşan devletler. Ama maaş vs. olarak bakarsan Almanya ve Hollanda çoğundan iyi duruyordu.
  • nhk ni youkosu  (10.02.24 14:55:27) 
alternatifin türkiyeyse kesin gel.


  • sonsuz  (10.02.24 15:22:38) 
Refah seviyesi iyi. O konuda sıkıntın olmaz.

Arkadaş ortamı yok, hadi ben zaten asosyalim, çevremdekilere bakıyorum yine yok.

Alman kafa yapısı ile Türk kafası tamamen farklı bunları fark ettikçe sinirlerin bozulacak. Umarım iş ortamın uluslararasıdır, o zaman çok sıkıntın olmaz.

Ben ekşisözlükte almanya ve fransa başlıklarını okuduğumda fransayı çok ırkçı, almanya ise çok güzel gibi imaj var gibi algılamıştım yıllar önce. Ama fransaya gittim, tek olayları fransızca konuşmaya önem veriyorlar, normaller. Almanların ise üsten üsten bir kibirleri var, normal değiller. Zamanla anlarsın.
  • spherical  (10.02.24 15:33:44) 
Yaklaşık 7 yıl önce geldim, memnunum. Tavsiye ederim.

Yakın arkadaşlarım beyaz yakalı, akademisyen, doktor, mühendis ve sanatçı

Hepsi de 5-10 yıl içinde geldi. Hepsi de memnun. Hatta mühendis olan Türkiye’deki maaşının neredeyse yarısını almasına rağmen memnun.
  • a man alone  (10.02.24 16:31:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.