[]

Aksiyon kamerası veya video kamera tavsiyesi

Selamlar , şu sıralar ürün incelemeleri çekiyorum youtube kanalımda.

Fakat telefona çekiyorum her ne kadar 4k olsa da biraz tırt oluyor.

Yapacaklarımı sıralasam, bana her işimi görecek bir cihaz önerir misiniz;

-Ürün inceleme videoları. Geniş çekim ve yakın çekim.
-VLOG şehir turu, mekan turu, gezi vs.
-Motosiklete takabilirsem de güzel olur.

Ben hiç action camera kullanmadım hayatımda. O yüzden bir kaç sorum daha var.

-Bu işlerde videonun çok sarsılmaması lazım. Gimbal kullanmadan, action cameraların kendi üzerindeki image stabilization sağlıklı çalışıyor mu? Sabit bir el tripoduna tutturdum diyelim..

-Insta360 motorda güzel oluyor fakat onda istersek tek kamerayı kullanarak çekim yapabiliyor muyuz yoksa illa 180 + 180 derece komple çekim mi yapıyor? Yani edit ile kırpılabiliyor sanırım ama hatta ben direkt tek taraflı 120 derece falan çekebiliyor muyum o önemli yormaması açısından.

-DJI Action 2 tavsiye eder misiniz boyun askılı tripodlu bir paket buldum.

-Diğer bulduklarım dji osmo action, go pro 11, 13.. neye göre seçicem bilmiyorum.

 
aksiyon kameralarının elektronik resim sabitleme fonksiyonları harika çalışıyor fakat sizin senaryoda bence alınmaz zira;
sabit odaklılar
düşük ışık performansları kötü
ısınıyorlar (özellikle gopro) ve kapanabiliyorlar, statik haldeyken video çekmek için pek uygun değiller, hava akımı lazım
görüntü sabitlerken videoyu kırpıyorlar biraz
mikrofonları fena değil ama ürün inceleme videosu için harici mikrofon şart.

insta360 güzel alet ama motosiklet için güzel. Tek kamera ile 4k kayıt yapabiliyor, aslında aksiyon kameralardan farksız tek kamera modunda, aynı avantaj ve dezavantajları paylaşıyor. 360 derece kayıt almayacaksanız gereksiz.

Action 2 de insta ve aksiyon kameralar gibi. Boyut sebebiyle biraz daha avantajlı olabilir.

eğer ürün incelemesi çekmeseydiniz dji osmo action 4 alın derdim ama bence size en uygunu dji pocket 3 ve bütçe varsa yine dji mic 2.

çözünürlüğü 4k zaten ama 1 inç sensörü olduğu için yuksek bitrate ile kayıt yapıyor. yine aynı sebepten düşük ışık performansı çok iyi. otofokusu var. bir gimbal’ı olduğundan mükemmel görüntü sabitliyor. teknik açıdan çok daha üstün kısacası. fakat elbette pahalı, diğerlerinin neredeyse 2 katı.

aksiyon kameralarına göre şöyle bir farkı var yalnız, cihaz büyük bir sensöre ve epeyce açık sabit bir diyaframa sahip olduğundan yakın çekimlerde her yer fokusta olamıyor, örneğin bir insanı kaydederken (yüzüne yaklaştınız diyelim) arkasındaki cadde flu çıkar (bokeh). bu genelde istenen bir şey ama yine de aklınızda olsun.

Sabit odak sizin için problem değilse aksiyon kamerası gayet işinizi görür. Ayrıca action 2 ve pocket 3’ün pillerinin dahili ve değiştirilemez olduğunu, pilleri ölünce harici pil aksesuarını kullanmak zorunda kalacağınızı da unutmayın. GoPro ve action 4’ün pilleri harici, cebinize 3 yedek atıp bütün gün çekim yapabilirsiniz teorik olarak.
  • orient blue  (10.02.24 06:51:57 ~ 11:06:58) 
Dji osmo action 4 kullanıyorum, çok memnunum. Her açıdan beklentinizi karşılar


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (10.02.24 08:31:45) 
DJI Osmo Action 4 der ve çekilirim.


  • mada  (10.02.24 14:41:07) 
Benim de şimdi kafama dji osmo action yattı görüntü sabitlemesi baya iyiymiş.

Fakat ilk etapta osmo action 4 e sıfır 17-18k vermektense (advanture combo pack)

5-7k arasına osmo action 1 bulabiliyorum (dji osmo action 4k diye geçiyormuş ilk versiyon) ondan mı alsam?

Youtube da inceledim de makul geldi. Genelde yanında bir kaç batarya var ilanlarda. Yine aparatları da var tutucu, mikrofon, kask aparatı vs.

İşimi görür mü sizce? 4. versiyonun mikrofonu biraz daha iyileştirilmiş ve görüntü kalitesi ve fps bir miktar artmış fakat benim için 4k 60fps yeterli şimdilik.

Mesela şimdi ilanlarda gördüğüm ek aksesuar paketli bir dji osmo 4 dizmeye kalksam 20k yı bulacak.

Tamam 2.el alacağım ama aradaki 3 kat fiyat farkına değer mi?
  • ananiyimioguz  (10.02.24 15:55:48 ~ 16:01:44) 
dji osmo action 3 advanture pack sıfır taksitli almak daha mantıklı geldi mediamarkttan. 4ün fiyatı biraz yüksek geldi bir de fark olarak gece çekiminde iyileştirme olmuş ama benim gece çekme olayım pek olmayacak olursa da sonradan video edit ile halledebilirim.

ama neden hiç gopro konuşmadık, onun da görüntüleri güzel duruyor.

djis osmo action ın gorpo hero lara göre ne gibi bir artısı var?

gpro larda ısınma sorunu duydum, dji hero da yok mu?

Edit: acaba diyorum bende samsung galaxy note 10 plus var, hanimda da iphone 14 pro max var. Bu ikisi videoda üzmüyorlar.

Benim ihtiyaçlarım için sadece gimbal alıp telefonlardan devam etsek ne gibi avantaj dezavanfajlar olur?

Aklima gelenler; motora sabitleyemem evat sorunu var. Ya da sabitledim diyelim kullanmasi zor olur. telefon hafizalarimiz çabuk dolar
  • ananiyimioguz  (10.02.24 19:30:59 ~ 23:27:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.