[]

Yakın Dönem Birkaç İnternet Jargonu

1:soru: ilk videoda 20:03'ten sonra ''yol bitmiyorduuuğ'' ve ikinci videoda 5:45'ten sonra ''bizi bekliyorduuğ'' şeklinde uzatılarak söylenen şimdiki dili geçmiş zamanlı kalıp esprisi nereden geliyor? ikinci videoda aslında tuğçe daha abartılı yapıyor ama yaptığı yeri bulamadım.

''o karlı gecede, herkes korkuyorduuğ'' gibi bir masal anlatımı galiba ama nereden çıkıyor yani.

1.video: www.youtube.com
2.video: www.youtube.com

2.soru: aşağıdaki videoda 3:17'den sonra çıkan kedinin seslendirmesindeki ''bu nea?'' (artık ne diyorsa) nereden geliyor?

www.youtube.com

kim çıkarıyor bunları yaa kim kim kim.

 
Videoları izlemedim ama -yorduğğ diyince aklımaa Bahçeli'nin püskevit sekansı geldi. Bizde niye yok diyorduğğ püskevit falan diyodu bahçeli


  • nundu  (09.02.24 18:54:37) 
1. Sorudaki o "gitmiyorduğğ, düşmüyorduğğ, yine de bırakmıyorduğğ" tarzındaki şeyler nihat hatipoğlunun ramazan programlarındaki hararetli hikayelerinden geliyor.

şimdi bakınca bir tane buldum, iyi olmamış çok ama ana fikri anlatıyor :D

www.youtube.com

2. Sorudaki sadece videodaki kişiye özgü olabilir. Kemal sunal, şener şen, halit akçatepe karşımı taklidi de andırıyor.
  • akhenaten  (09.02.24 19:46:00 ~ 19:59:05) 
akhenaten hakkaten öyle galiba.

2.soru başka bişey bence. videodaki kişi çok kullanıyor evet.
  • onemoremile  (11.02.24 12:42:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.