[]

Yerel seçim gündemi ne zaman başlar

Yerel seçimlere 51 gün kaldı ama ülkece hiç gündeme giremedik gibi ya. Hadi ülkenin derdi başından aşkın da seçim programları, belediye başkanlarının proje duyuruları, youtube kanallarına konuk olan siyasiler falan hiçbir şey yok.

Ben seçim, hatta özellikle yerel seçim, sevdalısı biriyim. Her seçim hüsran olsa da seçim öncesi gündem takibine bayılırım, yerel seçimlerde hayatımda gitmediğim şehirler için olan projelere bakıp hmm bu iyi, bu dandik falan derim ama yok yani kimse ne bi proje lansmanı yaptı ne bi proje tanıtım broşürü çıktı, en fazla 10-15 dakikalık bi iki tv programı gördüm bazı adaylardan ama onun dışında hiç denk gelmedim de tv kanallarının youtube hesaplarında adayları.

Mesela 3 yıldır orada yaşamasam da İzmirliyim. Yeni bir aday var CHP'den. Sırf belki bi şey paylaşır da görürüm diye adamı takip ediyorum tüm platformlardan. Anca dernek falan geziyor bir haftadır. Şimdi yaşadığım Eskişehir'de 30 sene Büyükerşen döneminden sonra yeni aday var, bi iki yere çıkıp kısaca konuştu ama projeden bahsetmiyor. Rakibini izledim o da bahsetmemiş işin tuhafı. Çok muğlak trafiği çözücez, sosyal yardım yapıcaz gibi şeyler.

Ne zaman gireriz bu moda illa son bir ay kalınca mı? Tamam ülkede aym krizi, yoksulluk, göçmenler gibi her gün bir yeni kriz tadında bir gündem var da şöyle bi moda girelim artık ya :( Bi de durmadan herkes sosyal yardım vaadinde bulunuyor. Korkum sosyal yardım uğruna kimse şehirlere yatırımda bulunmayacak.

Neyse kısacası bak şurda şu adayın proje kitapçığı var, şu kanala bu çıktı izleyebilirsin gibi link paylaşımlarına da açığım. Podcast tadında dinlemeyi seviyorum. Teşekkürler

 
daha çok erken çünkü. şu an yapılan her şey olumlu veya olumsuz fark etmeksizin unutulacak. son 10-15 gün önemli.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (09.02.24 15:54:54) 
tek partili dönem haricinde belki Türkiye en sakin seçimine gidiyor çünkü siyasetin artık çözümsüzlük olduğunu 28 mayıs seçiminde muhalif kesin net olarak anladı. avrupadaki seçimler gibi katılımın düşük olduğu bir seçime gidiliyor bence. 3 4 şehir dışında şu an bile sonucu belli olmayan şehir yok.


  • mikahakkinen  (09.02.24 16:52:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.