[]

Banka Web Servislerini kullanan var mı?

API değil, web servis.

Yalnızca hesap hareketlerimi listelemek istiyorum web servis vasıtasıyla.

Normalde bunun prosedürü;
Banka tarafından bi username-password generate edilip o kullanılarak hesap hareketlerine ulaşılır. (Kullanıcı ilgili sabit ip lere, ilgili hesaplar için bağlanma isteği gönderir)

Ancak bankaların açık dokümantasyonlarının tamamı API tabanlı. O da bir ton iş, kullanıcıyı uygulamada otorize edeceksin vs. vs. hiç uğraşmak istediğim süreçler değil.

-----

Tüm webi aradım taradım şu web servislere ulaşamadım.
Mail falan da atıyoruz da, bi ton bürokrasi.

Bilgisi olan var mıdır?
Hangi bankalar açık web servis hizmeti veriyor?

 
Hangi bankanın ne servisi var sorusunun cevabını linkteki listeden bakın. Sonra ilgili banka için araştırın veya banka ile görüşün:

finteo.com.tr

Hayatta bazı şeyler, mesela para hareketleri gibi, hukuki sorumluluklar nedeniyle özeldir. Sadece uyduruk bir web servis ile erişme imkanı bu yüzden olmayabilir.

Mesela bankaya giriş yapınca, aynı token ile edevlete de girebilirsiniz. Sonuçları çok fena feci olan şeyler yapabilirsiniz. Hayat o kadar basit değil :)
  • alfired  (09.02.24 20:13:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.