[]

2. El araç piyasası - son durum

Selamlar,

Arabami upgrade etme dusuncem var. Su an bakiniyorum ama sanirim 2. El alicam bu sefer.

1- 2023 icin 0 ile maks 10.000 km 2. El arasinda 100 bin tl civari fark var. 2. El dusunuyorum, 0 icin bu kadar fiyat farki vermeye deger mi sizce?

2- su an 2. El piyasasi nasil? Kendiminkini satmak icin soruyorum. 2022, az km ve hatchback bir aracim var.

3- secim sonrasi 2. El dahil arac fiyatlari cok artar mi? Acikcasi secim oncesi degistireyim diye bir aceleye girdim bir anda..

 
Mobildeyim editleyemedim: bir parca kredi kullanicam upgrade icin.


  • mor oje  (08.02.24 16:22:54) 
1- Değer.

2- Berbat çünkü araç bulunuyor bayilerde. TL bazlı ciddi düşüşler var devam da edecek. Satmak isteyen ciddi satıcılar indirim yapıyor

3- Seçimin ekonomisi yok geçen seneki gibi. Bi etkisi olmaz.
  • Mcfly  (08.02.24 16:49:33) 
1) değer ama uygun kredi varsa yüzde 4 ile kredi ise pek mantıklı değil yatırım için falan ise hiç değmez başka şeylere yönelin derim
2) durum kötü biraz fiyat düşmeniz lazım satmanız için

  • bepicolombo  (08.02.24 18:03:05) 
Açıkçası 2024 model fiyatlar fazla yükseldi ki normal kur ve enflasyondan ötürü. Otvsiz araçlar da kapis kapış gitti ocakta. Aralik ayı araç almak için mükemmel fırsattı.
En mantıklı seçim az km yapmış 2023 model araçlar.
Bende de 2023 arac var satıp dolusunu alsam mi diye düşünüyorum veya 2024unu alsam mi diyorum en az üzerine 200bin eklemem lazım. Dövizi de tutamayacaklari ortada. Malda kalmak daha mantıklı gibi faiz ile tlde kalmak da çözüm değil.
  • karacigerim vur kadehlere  (08.02.24 22:15:33) 
1- Alacağın arabaya bağlı. 1M için değebilir ciddi indirim olur önemli bir fark ama 2M civarına çıkıyorsan 100k TL daha koyup 0 almak bana göre daha mantıklı.

2- Bu soruya net cevap veremeyeceğim ama şunu söyleyeyim. 1 sene önce 585.000 TL'ye sattığım arabanın muadilleri şu an 650.000 TL'den başlıyor. 700K'ya daha iyisi alınır. Önceki dönemleri düşününce fiyat artışı baya sınırlı olmuş, demek ki talep düşük. O dönem USD 18 TL civarındaydı, 1 senelik enflasyon TÜİK'e göre %65.

3- Birçok zam seçim sonrasına ertelendi. Enflasyonun Mayıs'ta zirve yapacağı açıkça söylendi. Şahsen seçim sonrasında USD kurunun yavaştan bırakılacağını düşünüyorum, 35-36 TL civarına kadar salınabilir. Otomatik olarak 0 araç piyasası yükseleceğinden ikinci ele de etki edecektir. Şu an hem kış dönemi, hem krediler çok sınırlı, belli ki talep de düşük. Ben olsam seçim öncesi hallederim.
  • Lethe  (09.02.24 13:41:10) 
İkinci el piyasası berbat ötesi. Ağustos gibi ilana koydum, yeni satabildim. Öyle piyasa fiyatına değil, her daim açık ara en uygun fiyat bende olduğu halde, öyle diyeyim.

Fiyatlar enflasyon hasebiyle artabilir bir miktar. Ücretlerle paralel gider diye düşünüyorum. Çok ciddi bir kayıp olmaz bir süre, en azından seçimlere kadar. Seçim sonrası ne olacak hiçbir fikrim yok. gg wp muhtemelen. Ne alacaksam şimdi al demek isterdim ama arabanı satabilmen de zor. Üçe beşe bakma, fiyat kır gerekirse, çabucak elden çıkar. Yoksa zararın büyüyor.
  • mada  (09.02.24 16:12:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.