[]

Japonya'dan ne alalım? Vergi iadesi vs. nasıl oluyor?

Gelecek ay Japonya'ya gideceğiz kısmetse.

Elektronikler, özellikle play station ucuz diye duymuştum amazon.jp'den baktım gerçekten ucuz buraya göre. Mağazası vs. de illa vardır onu alırım büyük ihtimalle.

Bisiklet sürüyorum Shimano ürünlerine bakayım dedim çok da indirimli gelmedi grupset vs.

Vergi iadesi alabiliyor muyuz? Yine Avrupa'daki gibi GlobalBlue vs. gibi aracı firmalar mı var yoksa direkt gümrükte halledebildiğimiz seçenekler de söz konusu mu?

Bunların haricinde oralara kadar gitmişken şunu da al buralarda yok dediğiniz ürünler varsa yazabilir misiniz? Teşekkürler.

 
Vergi iadesi ürünü aldığınız mağazada oluyordu 5-6 sene önce gittiğimde. Örneğin Apple’dan iPhone aldığımda pasaporta bi şey yapıştırmıştı vergisiz ödemiştim sonra çıkış yaparken memur ona bakıp ürünü sormuştu.

Elektronik klasik zaten, bicamera gibi yerler var ikinci elciler var dolaşın çok ucuza elektronik bulursunuz. Buranın yarı fiyatına ikinci el MacBook almıştım.

Hanımlar için kozmetikler ucuz. Shiseido çok ucuz.

ASICS ayakkabılar ucuz. Uniqlo var mutlaka uğrayın çok ucuz değil ama f/p giyim mağazası. Kırtasiye ilginizi cekerse itopya’ya uğrayın.

Onun dışında aklınıza gelebilecek her türlü ürünleri güzel,minimal ve şık. Örneğin çok güzel sırt çantası modelleri var ucuz değil ama. Ya da çok güzel yağmurluklar var ama ucuz değil.
  • Mcfly  (08.02.24 16:47:02) 
Evet mağazadan zaten tax free fiyatları yazıyor birçok yerde.
Tokyo’ya gidiyorsanız Mega don kişot var şibuya’da. Diğerlerinde buradaki kadar çeşit yok. Burası 7 katlı ve herşey var. Başka bir yere gitmene gerek yok.
Kozmetik ne ihtiyacın varsa hepsini al. Fiyatları çok uygun. Youtube’tan bakarsın mega don kişot alışverişi falan diye, ben aldığım hiçbir şeyden pişman olmadım.
Ben bütün alışverişimi buradan yaptım hediyelik vs. Fiyatlar gezdiğim yerlerde falan aynıydı, 50-100 yen daha ucuz belki ama büyük bir fark değil bu.
Biccameradan garmin saat almıştım, kredi kartıyla aldığım için bir de indirim yaptılar.
Uniql güzel şeyler var ama fiyatı uygun değilse çok bir olayı yok.
  • durgunfoton  (08.02.24 16:58:52) 
Hibiki viski.


  • alfired  (08.02.24 22:21:24) 
royce çikolata
gana bitterli


havalimanında satılıyor
  • EXXE01  (08.02.24 23:32:01) 
gitar alın


  • edaddy  (09.02.24 11:11:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.