[]

Kıbrısta yatırım yapmak

kıbrıs’ta 6 adet şehir vardır.
bunlar;
lefkoşa (158.582 nüfus)
gazimağusa (77.330 nüfus)
girne (81.802 nüfus )
güzelyurt (25.500 nüfus )
iskele (32.126 nüfus)
lefke (16.182 nüfus)
bunlardan en yoğun olay yer başkent lefkoşa genel olarak sanayi ile uğraşılıyor.
girne oteller bölgesidir ve turizm açısından oldukça önemlidir.
gazimağusa üniversite bölgesidir. adada toplamda 33 adet üniversite vardır.
yatırımcının son zamanlarda ilgi gösterdiği en önemli bölge ise iskele bölgesidir.
iskele ada geneli’nde en güzel denize sahip olan long beach dediğimiz sahil, altınkum plajına sahip olup yerli halkın’da tatil bölgesi olarak kullandığı bir yer.

forbes dergisi 2021 yılında denize sıfır en iyi 5 bölgeyi listeledi bunların başında’’iskele’’ bölgesi vardır.

ayasgayrimenkul.com

www.forbes.com

turistik yerler ve üniversiteler adanın en büyük geçim kaynağı.
eski Ercan havaalanının karşısına 2023 yılında, mevcut havaalanının 8 kat büyüklüğünde havaalanı açıldı. bu bölgenin gidişatına ve beklentiye az çok işaret ediyor.
türkiyede’ki havaalanları ile kıyasladığımızda
- istanbul havaalanı
- sabiha gökçen havaalanı
- esenboğa havaalanı
- kıbrıs uluslararası ercan havaalanı olarak ilk 4 te yer alıyor.

gazimagusa’da oldukça fazla rus olması nedeniyle rusya bu bölgeye bir irtibat bürosu açmayı planlıyor. ilerleyen dönemlerde ülkeyi tanıyacağı anlamına gelebilir lakin bu tabiki çok uzun yıllar gerektiren bir süreç
kıbrıs’ın yatırımcı profili
- rusya
- ukrayna
- ingiltere
- iran
- almanya
- israil
- türkiye

yasa gereği şuanda kıbrıs vatandaşı hariç kıbrıs’ta herkes yabancı. yabancı olan yatırımcılarda tek bir tapu (koçan) alabiliyorlar. arsa almak isteyenler ise 1 dönüm arsa alabiliyorlar.
- tapu masrafları türkler için , daire satış bedelinin üzerinden %3’tür. yabancılar için %12. ödeme seçenekleri ise kıbrıs projelerinde ve bölgelerinde değişiklik gösteriyor. iki tip kiralama var. biri aylık olarak, diğeri ise 6 aylık veya 1 yıllık kiralama.
- teslim projelerde %50 peşinat 24 ay vade ile daire almak mümkündür.
- inşaatı başlamış 2-3 yıllık vadede teslim olacak projelerde ise %30 peşinat 80 ay vade ile daire almak mümkündür.

yaşamak için de yatırım için de muhteşem bir bölge. daha fazla bilgi almak için bir yeşil uzağınızdayım.

 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.