[]

Bayinin Araç Sahtekarlığı?

Merhaba.

Geçmiş duyurularımdan da anlayacağınız üzere bugün sıfır peugeot 408 gt paket aldım.
Aracın liste fiyatı normalde 2 milyon TL ancak ben 1.73 milyon TL'ye anlaştım.

Fakat teslim günü geldiğinde 2 tane sürpriz ile karşılaştım.

1. Aracın arka koltuğunun tepesindeki lambalar normalde dokunmatik sensörlü olmalı. Hatta bayideki diğer GT paket araçların hepsinde böyle. Fakat bana verilen araçta bu lambalar klasik tuşlu. Nasıl olur da aracın içerisi paket standardından farklı olabilir diye sorduğumda ise savunmaları "araç böyle gelmiş, biz de hiç dikkat etmedik, çünkü ufak bir detay" oldu.

2. Aracın ön kaputunda, 408 logosunu korumak amacıyla orada bir bant varmış ve bant güneş altında uzun süre bekledikten sonra sökülmüş ve orada bir iz kalmış. "Bunu neden temizlemediniz?" diye sorduğumda "boyaya zarar verebilir diye ellemedik, birkaç ay içerisinde yıkamayla birlikte kendiliğinden o iz geçer" dediler.

Bu noktada aracı uygun fiyata almış olmamdan ve süreci artık tamamlamak istememden dolayı sineye çekip aracı aldım.

Sizce elimden bir şey gelir miydi bu durumda? Nasıl önleyebilirdim? Siz olsanız kabul eder miydiniz?

 
Öncelikle kazasız belasız kullanmak nasip olsun. Aracı 270 bin lira ucuz almışsınız bahsettiginiz detaylar aldıgınız indirimin yanında çok minik kalıyor. Ben olsam hiç aldırmazdım. O kadar çok 0 araç olayı okuyoruz ki. Yolda kalan degişeni olan boyalı olan.

Logodaki iz geçer zaten. Geçmezse 1 ay sonra serviste logoyu garantide değiştirin 10dklık iş. Arka koltuktaki lambaları emin olun 2 gün sonra unutacaksınız. Bu arada 270bin lira güzel para
  • limonlu eksi  (07.02.24 22:37:52) 
bence bir ekspertize sokun. küçükte olsa bu kadar sorunu olan arabanın kim bilir başka ne sorunlarıda çıkar.


  • my fault  (07.02.24 23:02:06) 
Expertiz gerekli mi bilemedim. Araçta jelatinler vs. duruyordu. Sadece güneşte beklemekten dolayı çok kirliydi.


  • french lover  (07.02.24 23:04:35) 
Tarcanlara uğrayın.


  • diyecevaplandı  (07.02.24 23:07:59) 
Liste fiyatından baya güzel bir indirimle almış gibi duruyorsunuz. Ben aldığımda standardında olan koltuk ısıtma yok falan diye baya bir tutulmuştum, gelene kadar full paket deyip söylememişlerdi çünkü. Gerçekten de full paket olmasına rağmen full paket değildi :)) Şimdi olsa da kullanmazmışım ben o özelliği diyorum. Sizin dokunmatik lambalar da o hesap.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (07.02.24 23:27:29) 
ciddi bir sıkıntı değil anlattıklarınız. bence de ekspertize sokun


  • paintov  (08.02.24 00:11:35) 
otomobil firmaları üretim sırasında farklı sebeplerden dolayı (parça eksiği, tedarik sorunları, var olan parçada kalite sorunlar vs.) geçici olarak farklı parça takabiliyorlar.
Veya bazen ucuzlatma adına bu tip özelliklerden vazgeçebiliyorlar da.
Yani pakedin genelini etkilemeyen değişiklikler olabiliyor. Arkadaki lambalar da bunun gibi bir şey sanki. Bunu bayidekilerin bilmemesi mümkün mü? Mümkün.
Ben burada sizin aldığınız indirimi çok baz almıyorum, indirim almamış olsaydınız da başınıza böyle bir şey gelebilirdi.
Size gösterilenden farklı olduğu için işi büyütebilirsiniz tabii ama bu özellik gerçekte fark yaratacak bir şey düşünmek lazım. Dokunmatik olduğu için bu arabayı seçtim diyorsanız başka.
  • burfak  (08.02.24 07:44:40) 
@limonlu eksi +1

güle güle kullanın hocam. iyi bir fiyata almışsınız. hiç takmaya değmez. kullanın gitsin. tuşlu olması dokunmatikten daha iyidir bence bir arıza durumunda ve parmak izi kalması konusunda.
bence ekspertiz falan aklınızı bulandırmayın. mis gibi sıfır araç. keyfini çıkarın.
  • artci sarsinti  (08.02.24 13:27:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.