[]

İngilizce Telaffuz Kursu

İstanbul’da sadece telaffuz ve aksan törpülemeye yönelik kurs yok sanırım. Londra merkezli bir okulun online kursunu buldum. 15 saat 20.000 TL. Kendi kendime iyileştirmeye çalıştım, ama olmadı. İş hayatında sık olmasa da İngilizce konuşuyorum. Anlaşmakta zorlanmıyorum, fakat daha iyisi neden olmasın deyip paraya kıysam mı?




 
Elsa speak isimli ai destekli bir telaffuz ve tonlama uygulaması var. Denediniz mi bence başarılı.


  • herp  (07.02.24 10:02:26) 
Denedim. Yerleşmiş hataları akıcı konuşmada düzeltemiyorum.


  • auroraaurora  (07.02.24 14:38:49) 
aksan işi biraz yetenek bence


  • deranzo1  (07.02.24 14:46:13) 
Merhaba, belirli bir seviyedeyseniz akademik seviyede üniversitede ilgili bölümlerde "Dinleme ve Sesletim" dersi oluyor. Bu derste teknik açıdan bir dilin sesle ilgili tüm detaylarını öğreniyor, mantığını kavrıyorsunuz.

Bunları öğrenip ek olarak telaffuz pratiği yaparsanız mutlaka gelişirsiniz. Ama yine de belirtmem gerekir ki önemli olan anlaşılır bir konuşmanızın olması, aksan her millete özel bir izdir, kaygılanmanıza hiç gerek yok. Yine de bu konuda bilgili olmak ve pratik yaparak gelişmek istiyorsanız tabii ki yapabilirsiniz.

İngilizce öğretmenliği lisans ve yüksek lisans mezunu olarak fikrim bu şekilde. Daha fazla bilgi isterseniz mesaj gönderebilirsiniz :)
  • dejame  (07.02.24 16:02:32) 
Butik ingilzice adında leventte bir firma var. oradaki amerikalı hoca ile özel ders almanı öneririm.

boutique english

firma parayı ödediği için ortak bir yere karar vermek zorunda kaldıgımız için başka yere gitmek zorunda kalıyorum
  • liberal  (07.02.24 16:07:29) 
liberal, derdim konuşmak değil aslında. Akıcı konuşmada zinhar bazı sesleri telaffuz edemiyorum. "Th," "w" gibi. Bazen "v"yi "w" gibi telaffuz ediyorum vs. Kendi kendime çözemediğim için bir uzmanla çalışmak istiyorum. Mesele bu. :)
dejame, evet aradığım tam olarak böyle bir şey. Aksanı kafaya takmıyorum aslında, ama o da törpülense fena olmaz sanki.
Online derse kaydoldum, kısfmet.
  • auroraaurora  (07.02.24 16:27:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.