[]

windows 11 eski işlemci

i5-2520m'li laptopta sıkıntı çıkarır mı? fonksiyonalite kaybı olacaksa bunlar neler olur? teşekkürler.




 
İşlemci değilde ram üstünden olaya bakın. Sisteme win10 kurulabiliyor da win 11 home sürümünün 6-8 GBlık ram içeren notebookta sorun çıkarmaması lazım.
Anlık basit işlerdeki takılmalar,donmalar genelde ramın yetmemesi kaynaklıdır.

Ağırlıklı olarak işin içine 3d uygulamalar ve yine grafik oluşturmaya dayalı hız hususu işin içine giriyorsa o zaman işlemci göz önüne alınır ama standart son kullanıcı için buna gerek yok.
  • diyecevaplandı  (07.02.24 00:40:10) 
win11 yeni işlemcilerdeki bi teknolojiyi kullanıyor adını hatırlayamadım şimdi, bu sebeple i7 8700k (8.nesil) işlemciye bile kurulmamıştı, 2.nesile hiç olmaz :) galiba iptal edilerek falan arkasından dolaşılıyordu ama ben gerek duymamıştım.

o laptopa windows 7 kurup geçerdim sanırım. Hem kendi driverları falan da ona göredir.
  • nhk ni youkosu  (07.02.24 00:43:10 ~ 00:43:22) 
üst yorumda belirtilen husus bazı ayarlarla atlatılabiliyor.

Konuya ait yorumlarına da bakınız:
shiftdelete.net

ama tabi böyle bir notebook için de win7 daha uygun.

bendeki i5 3.nesil işlemcili notebookta hala win7 kurulu.
Office 2007 ile 10 yıldır mutluyuz.
  • diyecevaplandı  (07.02.24 01:41:41) 
"win7 daha uygun" sözüne katılmıyorum. sistemde ssd olduğu sürece 10-11 kurulabilir gayet. ben 2006'dan kalma sisteme bile win10-11 kurup denedim. lol filan bile oynanıyor 30fps civarı ortalamayla :D internette dolaşmaya vs. yetiyor youtube'da 1080p video izletiyor. 4gb ram var sistemde. ideal mi? değil ama win7-8-8.1 desteği sonlandı.

win11 kurma kısmında evet bypass edebiliyorsun tpm gereksinimini filan, ama bazı oyunlar win11de tpm olmadığında çalışmıyor. mesela valorant. yakında lol'e de geliyor bu sınırlama.

benim önereceğim windows 10 ltsc olacak. legal olarak elde edemezsin tabi ama ister deneme sürümü olarak kullan ister korsan o sana kalmış. key olmadan sınırsız kullanmaya izin veren microsoft sonuçta ^^ 2032'ye kadar extended support verilecek, güvenlik güncellemesi alacak. tpm şartı filan yok win11 gibi. şuan o 2006'dan kalma sistemde "Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021" yüklü. sorunsuz çalışıyor.

ltsc bu arada official debloated windows 10 gibi düşünebilirsin. uwp uygulamalar store vs. yok. candy crush vs. yüklemiyor otomatik olarak :D en temiz ve hafif official windows 10 versiyonu.

i5-4210u işlemcili laptopta da yine win10 ltsc kullanıyoruz. kendi sistemimi donanımsal olarak güncelleyene dek ryzen7 1700 sistemde de bunu kullanıyordum. 5000 serisi ryzen'a geçince daha iyi performans aldığımdan ana sistemi win11'e yükselttim.
  • konetsu  (07.02.24 08:05:55 ~ 08:13:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.