[]

Aracımı satayım mı?

2016 model bmw x1 benzinli 90bin kilometrede, ilk sahibiyim. Hiçbir sıkıntısı kazası yok bakımını vs düzenli yaptırdım. 6 aydır yurtdışındayım. En az bir 6 ay daha kalacağım gibi görünüyor. Sonrası meçhul, ama dönmemek için elimden geleni yaparım diye düşünüyorum.

Aracı buraya getirebilme imkanım yok. Gerek de yok, burada ufak bir şey alabilirim. Sizce satmalı mıyım? Yoksa dönersem aynısını alamam diye evin önünde durmaya devam mı etsin. Satsam o parayla napacağımı da bilmiyorum.

Siz olsanız napardınız?

Teşekkürler

 
Ben olsam satardım. Arabadan kar etme (çok saçma olsa da) dönemi bitti, durduğu yerde değer kaybetmeye devam edecek (enflasyon olduğu için TL bazında artsa da), üstüne vergi vs. ödemeye devam edeceksiniz. Sattıktan sonra ne yapacağınıza en doğru siz karar verirsiniz risk algınıza göre.


  • orient blue  (06.02.24 20:18:53) 
Şu an piyasa durgun kimsede para yok. Ben olsam satmam satınca o parayla ilgili bir plan da yok anladığım. Yok pahasına satıp da gereksiz heyecan yaratmazdım ben olsam.


  • Take it away honey  (06.02.24 20:36:14) 
6 ay bekleyin o zaman. Sonrası netleşirse duruma göre hareket edersiniz. Dönmeyecekseniz satarsınız zaten. Dönüş durumu 2-3 sene içinde olacaksa ben satmazdım.

Kazasız sıkıntısız araç bulmak Türkiye'de kolay değil. Karı/zararı bir kenara, mis gibi araba, kolay kolay gözden çıkarmayın derim.
  • kukuleta  (06.02.24 21:04:22) 
6 ay çok uzun bir süre. Bu sürede yapılacak bir borsa yatırımının kar etme olasılığı yüksek. Aynı şartlarda olsam satar, bist'ten enerji, savunma, tarım, gemicilik hisselerinden portföy yapar, ülkeye döndüğümde kar ettiysem aynı arabanın iki yaş gencini alacak kadar hisse satar, kalanını yatırım olarak tutardım. Tabi zarar etme ve kalan parayla daha düşük modele binme riskini göze alarak yapardım bunu.


  • ilkinci  (06.02.24 21:29:59) 
satmazdim


  • ala09  (06.02.24 22:50:17) 
2.el piyasası durgun 0 araç piyasası ise pahalı ve hareketsiz. eğer uzun süre yurt dışında kalacaksınız aracı euro dolara çevirin bence. araç en kötü yatırım aracı şu an.

yatırım tavisyesi değildir.
  • mikahakkinen  (07.02.24 11:03:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.