[]

voltaj yüksekliği

selamlar arkadaşlar. geçen gece yarısı buzdolabı motor kısmından ses gelmeye başladı. neyse ertesi gün servis geldi ve resimde okunmuyorsa şöyle bir not düştü; voltajın yüksek olduğu (233 volt ölçüm anında), bu volt değeri gece yarısı çoğu daire elektrik kullanmayacağı için daha da artar, bu da buzdolabındaki sese sebep olur.

ben prize voltaj regülatörü alsam cihazı korur muyum, yoksa apartman yönetimine mi söylemeliyim?

baktığım ürün:hizliresim.com

servisin futanağı hizliresim.com

 
Bunun gibi birşey bakın o dediğiniz koruma priz pek ile yaramaz
ty.gl

  • spacevan  (06.02.24 14:57:18) 
baktıgınız ürün bu konuda size yardımcı olmaz.ani şok dalgalarında koruyabilir. anca o kadar.
233 volt olarak ölçülmüş. bu gayet normal.hadi gece olsa olsa 240 olur. her zaman 220 sabit gelecek diye bir kural yok.250 ,260da da sorunsuz çalışır.ayrıca voltajın ses ile alakası da yok. bunu nasıl sese baglamış o tam bir tuhaflık.
motor ile alakalı başka bir problem olabilir.onun dışında servisin raporu da oldukça belirsiz.
bir standart nofrost dolapta 3 tane motor bulunur.
bunun biri sogutucu bölümünde ve digeri dondurucu bölümünde fan motor olmak şeklinde 2 tane
biri de dolabın altındaki motor. aslında buna elektronikle ugraşanlar motor demez. komprosör der. işi de dolabın içinde gazı döndürmektir.
şimdi gelelim asıl meseleye. bu bahsettiginiz ses hangisinden geliyor?? belki sogutucu bölümündeki fan motoru ömrünü tamamlamış ve balans yapıp o sesi yapıyordur.
belki de alttaki komprösörün altındaki takozlar esnemiş ilk kalkışta ses yapmasına sebep oluyordur. gece bu sesleri duymak daha kolay çünkü gündüz gibi dış gürültü olmuyor.o sebeple ses daha rahatsız ediyor. veya komprösörün enerji girişindeki röle termik arızadadır. o ses yapıyordur. veya kılcal boru filtresi tıkanmaya başlamıştır. gaz rahat geçemiyordur. o da komprösörü sıkıştırıyordur ve daha yüksek devirde çalışıp ses yapıyordur. yani bunun bir sürü sebebi olabilir. servisin tanısı tamamen yanlış.
eve gel voltajı multimetre ile ölç. bu yüksek de 400 lira al git. ne güzel dünya
  • limonlu eksi  (06.02.24 17:18:51 ~ 07.02.24 17:21:00) 
@limonlu eksi Bir daha olursa ses video kaydı alacağım hocam . Benim de aklıma yatmadı servis formu


  • tolgan  (06.02.24 19:23:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.