[]

kedimin ısrarla yatağı tırmalaması

selamlar,

iki cins kedi sahibiyiz. normalde çok uysal ve sakinler ama özellikle sabah saatlerinde (5-6) uyanalım diye yatağı tırmalıyorlar. Yataktan vazgeçtim de uyku bölünmesi fena oluyor. Sanki sabahın köründe ava gidicez beraber..

Yanıma alınca susuyor ama dediğim gibi uyku bölünmesi benim için büyük sorun. tırmalama tahtası vs herşeyleri var. nası vazgeçirebilirim bu huyundan? bu huy sadece birinde var. öteki manyak dümdüz duvarı tırmalıyor. ikisi de kısır bu arada:)

 
Aslında yapacak pek bir şey yok, hayvanın doğasında var bunlar. Fakat mümkünse gün içinde, özellikle siz yatmadan evvel kediyi daha çok yorarak (oynatarak) daha uzun uyumasını sağlayabilirsiniz bir ihtimal.

Bizimki de gelir sabah 6 civarında kurt gibi ulur bizi uyandırıp oyun oynamak için (maması suyu her zaman taze ve dolu, tuvaleti temiz olsa da).
  • orient blue  (06.02.24 15:03:26) 
evet haklısınız yorunca bir nebze daha rahat oluyor ancak cinsinden midir bilmem hava değişimlerinden de çok etkilendiklerini gördüm. Aralık gibi neredeyse hiç uyandırmadılar ama hava daha erken aydınlanmaya başlayan şu son günlerde çok aktifleşmeye başladılar. scottish olanda tırmalama huyu var. british de atletikliğinden ötürü yatağı uçtan uca atlıyor yorsak da fayda etmiyor hayvana


  • KidLazer  (06.02.24 15:29:10) 
Huyları değişiyor. Bizimki de yatak tırmalardı, yatağın tırmaladığı tarafına yatağa bitişik şekilde tırmalama tahtası koyduk. Ama bizim amacımız uyanma değil, yatağı kurtarmaktı. :) Tırmalama tahtasını koyunca sadece onu tırmalamaya başladı. Şimdi tahtayı yataktan uzaklaştırdık, hatta aynı odada bile değil. Tırmalayacaksa gidip tırmalama tahtasını tırmalıyor.


  • birşeylersoracağım  (06.02.24 15:38:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.