[]

Mp3 arşivini text file olarak listelemek?

Merhaba.

1.5 tb mp3 arşivimi tek tek yazmadan text ya da word file olarak listeleyecek bir program arıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.


 
boş bir excel dosyası açıp alt + f11 yapın. sol frame'de ThisWorkbook'a tıklayın, aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştırın. kodun 3. satırındaki "C:\" adresini klasör isimlerini almasını istediğiniz adres ile düzeltin ("d:\murty\dosyalar" gibi). excel dosyasına dönün alt + f8 yapıp makroyu çalıştırın.

Sub Klasor_altklasor_listesi()
Set objFSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set objFolder = objFSO.GetFolder("C:\")
Set colSubfolders = objFolder.SubFolders
For Each objSubfolder In colSubfolders
c = c + 1
Cells(c, "a") = objSubfolder.Name
Next
End Sub

kod yeri geldiğinde hayat kurtaran excel.web.tr'den araktır. saolsun var olsunlar. www.excel.web.tr

(git: 114931)
  • mahallenindelisi  (05.07.10 22:09:09 ~ 22:09:22) 
başka ve daha basit bir yol da bunun için cmd.exe yi kullanmaktır.

başlat>çalıştır dan cmd yi açın.

komut satırında "cd c:\müzik" komutunu kullanarak listelemek istediğiniz dosyaya gelin.

satırın başında "c:\müzik" i gördüğünüzde dir /s /w >liste.txt komutunu kullanın. buradaki "dir" listeleme işlemi, "/s" tüm alt klasörlerin listelenmesi komutunu, "/w" tarih ve boyut değerlerinin listelenmemesi komutunu ve ">liste.txt" de listenin kaydedileceği dosyayı gösterir.

komutu uyguladığınızda c:\müzik klasörü altında liste.txt içinde dosya listesinin oluştuğunu göreceksiniz.
  • ycan07  (05.07.10 22:16:20) 
bütün şakrıları winamp'a atın, hepsini içeren bir liste yapın ve listeyi kaydedin sonra onu notepad ile filan açın.


  • hollowlife  (06.07.10 00:20:03) 
winamp falan html olarak export edebiliyor, bu kadar kasmanıza gerek yok.


  • kimlanbu  (06.07.10 03:34:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.