[]

Bebek için gerekli/hayat kurtaran eşyalar neler?

Arkadaşlar merhaba. Kısmetse 3 aya bebiş geliyor. Biz de şimdiden peyderpey bir şeyler alalım dedik. Etrafımızda sorabilecek arkadaşlarımız genelde zengin, istediklerini alabiliyorlar o yüzden her şeyi almışlar :). Biz biraz daha dengeli gidelim, gereksiz şeyleri almayalım, aynı işi görebilecek makul alternatiflere yönelelim diyoruz.

Sizce gerçekten gerekli olan, elimizin altında olduğunda işleri kolaylaştıran şeyler nelerdir?

Teşekkürler

 
Mutlaka bir kulaktan ateş ölçeriniz olsun. Temassızları falan boşverin.

Bebek telsizi. Kameralı mameralı fantastik işlere gerek yok. Uyudu mu uyandı mı sesini duysanız yeter.
  • kibritsuyu  (05.02.24 20:27:55) 
Tebrikler bu arada. Sağlıkla kucağınıza alın.

Anne çalışacaksa ve süt bırakacaksanız mutlaka meme pompası. Manuelleri var, ucuz diye düşünebilirsiniz ama elle yapmak aşırı yorucu. Ama bu cihaz genellikle paylaşılır. Bizimki kaç çocuk büyüttü, şimdi kimbilir kimde. Çok uzun kullanılacak bir şey olmadığı için şişelerini sıfır alıp, cihazı ikinci el bakabilirsiniz. Anne çalışmıyorsa bile bebeğin emeceğinden fazlasını sağmak gerekebiliyor. Bence en gerekli cihazlardan biri.

Yatağa asılan dönenceymiş, ışıklı müzikli zımbırtıymış bunlara hiç gerek yok. Filmlerde görüp heves ediyorsanız alın.
  • kibritsuyu  (05.02.24 20:32:42) 
Başkası şunu aldı ben de alayım..
diye bir şey yok.
Akla alınması gereken bir çok şey gelse de zamanla ortaya çıkan "zaruri" ihtiyaçlara göre hareket etmek daha iyi olur.

Dengeli gitmeye devam.
  • diyecevaplandı  (05.02.24 21:02:10) 
bir laf vardır bilir misiniz bilmiyorum.

çocuğun giydiği helal giydiği haram derler (: o yüzden kıyafet işini, bebek arabasını, kamerayı vs ikinci el almanızı öneriyorum şiddetle.

allah sağlıklar kucağınıza almak nasip etsin
  • inside story  (05.02.24 21:13:21) 
İhtiyacınız olmayan bir şeyi cocuk doğmadan kesinlikle almayın. Hanım al ihtiyacım var diyecek siz de gidip alacaksınız. Neyi kullanır neyi kullanmazsiniz belli olmaz. Bez mama gibi urunleri Stok da yapmayın. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.


  • allah yazdiysa bozsun  (05.02.24 21:19:03) 
Hamile bir arkadaşım var, ne bulursa alıyor :)
Nevresim takımı çok olsun diyor, çocuğu olan diğer arkadaşlar. Bebeğe de bir sürü şey alıyor. Kendine de ne bulursa alıyor, daha çok abur cubur. Durduramıyoruz, yeme dediğimizde sinirlenip ağlıyor :))
Bu arada tebrikler
  • rock n roll  (05.02.24 21:43:52 ~ 21:45:22) 
bizim bebe de 10 aylık
www.trendyol.com
şunu almıştık, çok acayip iş görüyor. gerçi şimdi bakınca fiyatı iki katına çıkmış ama buna benzer bişey eliniz ayağınız olur.
sallanan yatak. bu bebekten bebeğe değişiyor ama yana sallananlar veya yukarı-aşağı hareketli olanlar daha iyi olacak gibi. bizimkine onden arkaya sallanan almıştık, uykuya geçirmedi pek fazla.
ateş ölçer
bebek bezi stoklamaya gerek yok, ucuz olandan başlayın beğenirse devam edin. zaten boylarını kestiremiyorsunuz bebek nasıl gelişeceğini bilmediğiniz için.
www.trendyol.com
bu tip bebek önlüğü
prize takılan sivrisinek kovucu
küvet ve yıkama ekipmanları

daha çok şey var ama bunlar eliniz ayağınız oluyor.
sağlıklı sıhhatli ve hayırlı olsun inşallah
  • etna  (05.02.24 21:46:35 ~ 21:46:57) 
Giysi konusunda dikkatli olun. Bir çok çift o heyacana kapılıp bir sürü giysi alıyor. Ama bebekler inanılmaz hızlı büyüyorlar. Bugun olan giysi 1 ay sonra zor oluyor. Bunu hesap edip alın. Çevremde bir sürü giysi ayakkabı alıp bunların sadece 4de 2sini kullanabilmiş bir çok çift gördüm. 1 numara bebek bezinden 100 tane alıp koyun. Daha fazla almayın. Gaza gelip 250 tane alıp 70 tanesi bebege olmayan 1 beden bezle kalakalmayın.


  • limonlu eksi  (05.02.24 23:41:19) 
7 aylık bir anne olarak yazıyorum:)
ilk zamanlar ne kadar gereksiz şey almışım şimdi farkediyorum.
en önemlisi kulak içi ateş ölçer, brown iyidir. paranızı buna yatırın.
bebek küveti, en ucuzundan alın, zaten 6 ay falan kullanıyor
meme pompası oldukça önemli, süt az geliyorsa sütü artırmak için, çok geliyorsa mastiti önlemek ve ara sağım yapmak için. ama ilk 10 gün pompa ile kesinlikle sağım yapmayın elle sağım yapın (kolostrumu pompa çekmiyor, kolostruma yazık olur)
ilk 3 ay reflü yatağı hayat kurtarır,ama eğer anne yanı alıyorsanız onu biraz eğimli kullanıp çarşafın içine havluları rolo yapıp da kullanabilirsiniz
bütün bu saydıklarımı ikinci el alın, çok rahat temiz ikinci el bulursunuz. ben (ateşölçer dışında) neredeyse her şeyi ikinci el aldım.
bebek bezi 1 numara çok almayın, bir de henüz stok yapmayın, bazı bebeler sleepy seviyor bazıları sevmiyor örn. o yüzden bebeniz doğsun deneyin hangisinde rahat ederse ona göre indirimlerden stok yapmaya başlayın.
hayırlı olsun şimdiden, bebeğiniz gelinceye kadar uyku depolamaya çalışın :)
  • wendyangelamoiradarling  (06.02.24 08:46:50 ~ 08:47:49) 
Hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

Ateşölçer ve süt sağma pompasını arkadaşlar söylemiş. Ve evet yediği helal, giydiği haram derler. Ben de hastane çıkışı hariç (anı olsun diye almıştım) 1 yaşına kadar her kıyafetini arkadaşlarımın çocuklarından toplamıştım.

Travel set bir bebek arabası almanızı tavsiye ederim. Hem araba koltuğu olarak kullanırsınız, hem evde odalar arasında gezerken içine yatırabilirsiniz hem de yaşı büyüdüğünde bebek arabası fonksiyonunu kullanırsınız. Ben 4 yaşına kadar aldığım Travel seti kullanmıştım. Sonra da başkasına hediye ettim, öyle de sağlamdı.

Ben bekar anne olarak tek başıma büyüttüm. Sadece ilk 10 gün annem vardı yanımda. Sonraki 6 ayda tek başıma bebekle yaşadım, boşanma için adliyelerde koşturdum ve şehirlerarası ev taşıdım. En büyük yardımcım da ilk6 Ay için sling sonrası için kanguru oldu. Kanguruyu da kaliteli bir markadan ikinci el almıştım.
Kesinlikle ihtiyacınız olduğunda almanızı öneririm. Önden stok yapmak kadar anlamsız bir şey yok. Mesela benim oğlum asla emzik, biberon ve ek gıda olarak mama kabul etmedi. Sağdığım sütümü bile çay kaşığı ile vermek zorunda kalmıştım.
İhtiyacınız olanı gerektikçe alırsınız.
Bir de ben beşik/yatak yerine park yatak ve içine düzgün bir ortopedik döşek aldım. 3 yaşına kadar döne döne uyudu. Tavsiye ederim.
  • balik kraker  (09.02.24 18:05:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.