[]

maksimum kaç km’lik araç?

ikinci el arabada maksimum kaç km’lik araçlar düşünülebilir? benim kafamda maksimum eşik hep 100.000 ama bu eşiği herhangi bir bilgiye dayalı olarak koymadım. sizce kaç olmalı?

not: benzinli ve otomatik araçlar için.

bir soru daha sorayım bu vesileyle. 3 yıllık 100.000 km'lik bir araç mı daha fazla yaşlanmıştır, 6 yıllık 50.000 km'lik bir araç mı? (rakamlar farazi). hangisi daha az sorun yaşatır?

 
tamamen kişisel ben 70 bin üzeri benzinli için dizel içinde 60 bin üzerini koyarım. tamamen subjektif


  • mikahakkinen  (05.02.24 17:11:41) 
Benim de eşiğim 100bin aslında ama burda sadece km dışında baika bir sürü parametre karar vermede önemli oluyor.

Aracın kimin kullandığı
Aracın nerde ne amaçla kullanıldığı
Aracın markası

vs

Bütçeye göre değişken hususlar.

Ama yukardaki soruya göre 3 yıllık 100bin kesin daha fazla yaşlanmıştır.
  • AlsterWasser  (05.02.24 17:24:22) 
20 senedir arac kullaniyorum hic sifir arac almadim.
40-60bin km arasinda almaya calisiyorum araclari, 3-4 yasinda oluyorlar genelde.
senede 30bin km civari yol yapiyorum.
3-4 sene sonra 150-160bin km arasinda satiyorum.

10 yasinda alip kmsi cok dusuk arac almak bence mantikli degil, zira cogunlukla oturmus araclar da ciddi bas agrilari acabiliyor.
  • cooperr  (05.02.24 19:21:04) 
Valla benim aracın biri 380binde(dizel) digeri 320binde(benzinli) tamamen bakımla alakalı bir durum. İkisinden de memnunum bu arada zorunluluktan tutmuyorum.


  • mirty  (06.02.24 02:11:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.