[]

Kaza sonrası araç maddi değer kaybınızı karşı sigortadan nasıl aldınız?

Aşağıda yazdığım evraklar içinde eksper raporunu almamız şart mı? Şartsa nereden alacağız? Aradığım eksperciler değer kaybı için eksper diye birşey bilmiyorlar. Genel eksper yaparız vs. diyorlar.


-Kaza tespit tutanağı
-Eksper raporu
-Araç ruhsat ve poliçe bilgileri
-Hasar görenin kimlik bilgileri
-Aracın hasar ve varsa onarım fotoğrafları
-Başvuru vekil aracılığıyla yapılıyorsa onaylı vekaletname sureti ve avukat bilgileri


Ve Sanırım ilk aşama karşı tarafın sigortasına dilekçe/mail ile başvuru yapmamız gerekiyormuş değil mi?

 
siz aracınızı tamir ettireceksiniz. servis size bir dosya açacak, o dosyada yukarıda yazdıklarınıza ek olarak:
- eksper raporu dediği, hasar tespit raporu ve eksperin tamirin nasıl yapılamasını istediğine dair rapor
- fatura, servisin sizin kaskonuza, karşı tarafın trafiğini veya size kestiği fatura
- eğer kazada karşı tarafın trafiği, ehliyeti, ruhsatı yoksa, tutanağın polisten olması da gerekiyor

neyse bunları toparlandıktan sonra, sigorta şirketleri arasında kusurun taraflara verildiği dosya açılacak ve mutabakat yapılacak. bu mutabakat bittikten sonra siz kusurlu olmadığınız kadar değer kaybı başvurusu yapabilirsiniz. eğer size 100 kusur varsa olmaz mesela.

karşı tarafın kaskosuna başvurulacak. fakat 2016-2017'de ben başvurmuştum ve kendi sigorta şirketim karşı tarafın sitesinden evrak yükleyerek yapacağımı söylemişti ve yapıp almıştım. şimdi olay avukat üzerinde dönüyor, bana servis de, sigorta şirketim de avukat aracılığıyla alacaksınız dedi. avukat da değer kaybının %20'sini alıyor, kalanı size. belki hala kendi alanlar da vardır, fakat ne kadar kolay oluyordur hiç fikrim yok.
  • malheiros  (05.02.24 17:46:10 ~ 17:47:59) 
eksper raporu her tutanaklı kazada var zaten. değer kaybı için ayrı bir rapor yok.
istenilen belgelerle karşının sigortasına başvuruyorsun. onlar yatırıyor parayı direkt.
vekalete avukata gerek yok. maille bile hallediliyor. dilekçe yeterli.
  • jelly bear  (05.02.24 19:12:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.