[]

Aydın-Denizli yol ve yemek

Merhaba duyurucular,

Hafta sonu Aydın'a asker teslim etmek için geleceğim.

Soru 1: Denizli-Aydın otoyolunun açık olan kısmını kullanmaya değer mi?

soru 2: Denizli ve ya Aydın'da 1 gece konaklama ihtimalimiz var. Aydın'da ve ya Denizli'de ne yenir? Tandır kebabı sanırım öğlene bitiyor o saatlerde bizim Denizli'de olma ihtimalimiz yok.

 
aydın yenipazar’a uğrarsanız gerçekten çok iyi pide yapıyorlar, kıymalısı peynirlisi hatta tahinlisi (tatlı), hepsi çok lezzetli.


  • orient blue  (05.02.24 10:00:46) 
Direkt nokta atışı, Aydın Yenipazar - Hukul Pide.


  • penceredengorunenmorbina  (05.02.24 11:10:43) 
ben nazilliden denizli her hafta otobandan gidiyorum. hem kazası riski az hem ışık yok.

yemek için denizli bayramyerindeki kebapçılar ama 3ten sonraya kalma. hüsamettin usta kocabaylar.
pide yerim dersen yenipazarda hukul veya ünal pide. sıralı pide öneririm ancak yenipazarın en ünlü pidesi otlu peynirlidir. kokoreç dersen nazilli şahap baba. umurlu bizimoğlan kokoreç
  • mikahakkinen  (05.02.24 11:37:52 ~ 13:36:13) 
1. siz hangi istikametten geleceksiniz? denizli-aydın otobanı tamamlanmadı. sizin nereden giriş yapacağınıza bağlı olarak izmir-aydın (daha doğrusu kısmen umurlu girişi diyelim) arası değer ama denizli-nazilli arası değmez. denizli-nazilli arasın otobana giriş çıkışı o kadar ters ve çok kısa mesafe ki o kısmı atlatana kadar zaten normal karayolu bitmiş oluyor.

2. aydında kabak tatlısı yenir, yağcılar içinde yıldız lokantasında veya adliyenin orada rüştünün yerinde kabak tatlısı yiyin mutlaka. yıldız lokantasında denk gelirse keşkek yerel yemeklerdendir. diğer yerel yemekleri bulmanız zordur ama yıldızda her türlü ulusal yemek lezzetlidir. yerel yemeklerden paşa böreğini belki denk getirirsiniz, hangi gün aydında olacağınıza bağlı olarak servis edilen yerel yemekler ve lokantalar değişir. bu aralar sanırım şevketi bostan mevsimi.

buralar en çok pidesiyle meşhurdur. arkadaşların yenipazar önerisine katılmakla birlikte sırf pide için yenipazar sapa kalabilir. nazilli şehir merkezinde (bozdoğan yoluna sapar sapmaz 2-3 km sonra türbenin yanında) kısmet pide vardır, aydın şehir merkezinde ise pideci kazım usta.

umurluda yol üzerinde (hatta tam olarak karayolu üzerinde) bizim oğlan kuyu kuzu kokoreç var. umurluda her yer kokoreççidir ama bizim oğlan efsanedir. o kadar efsanedir ki saat 3 gibi biter.

yol üzerinde kuyucakta oba, ovaköy-beyköy arasında uğur restorant adıyla meşhur kuzu tandırcılar vardır ama hem çok pahalı hem de eskisi gibi tadı yok, pek tavsiye etmem.
  • halanne  (05.02.24 13:30:48) 
Yenipazar Hukul’da tahinli pide +1


  • hayalhayal  (05.02.24 13:33:35) 
kısmet pide çok turistik bir yer bence illa pide yenecekse yeni pazar. kebap yenecekse de denizli kebabını öneririm. denizli kebabı aydının yöresel kebaplarından daha lezzetli ve daha iyidir.


  • mikahakkinen  (05.02.24 13:38:07) 
otoyolun açık olan kısmını çok defa test ettim. süre olarak hiç değiştirmedi. km ve yakıt olarak da artıyor. benim aracım ve kullanımım ile bu şekilde.

son gidişlerimde kullanmadım otoyol'u.

zaten kötü olan yer daha ziyade nazilli. iş çıkışı falan denk gelmeyecekseniz sadece sarayköy'ü by-pass etmek için değmiyor.
  • bir ileti paylastim  (05.02.24 16:28:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.