[]

yurtdisinda is bularak göcenler, diploma denkligi zorunlu mudur?

almanya ve avusturya icin merak ediyorum bu konuyu, is bulan bir arkadasim ceviri ve apostil yeterli dedi, benim diplomanin ingilizce cevirisi ve apostili var bunlar yeterli olur mu acaba? bir yerde özel sirketler icin gerekli degil diye okumustum ama emin olamadim




 
Meslekten mesleğe değişiyor. Eşim mühendis, ondan kimse denklik istemedi (imzası gereken bir alanda uzman değil). Ben psikoloğum; denklik olmadan iş bile arayamiyorum. Genelde sağlık sektöründe zorunlu gibi.


  • fraise  (04.02.24 18:47:22) 
Meslekten mesleğe değişebilir. Ben Fransa'da iş ararken sadece bir tek yer istemişti. Onun dışında kimseye diploma vs bir şey vermedim. Tedarik zinciri


  • logisticsmanager  (04.02.24 18:52:29) 
almanya için mesleğe göre değişir. avusturya gibi pek göçmen almayan bir ülkeye şirket içi transferle gidilir genelde. o yüzden gerek olmaz


  • ferenc  (04.02.24 18:56:19) 
cevaplardan zorunlu olmadigini ama meslek ve firmaya göre fark ettigini anliyorum, cok tesekkürler


  • fernando mustafa  (04.02.24 19:17:59) 
Kanada'da federal hukumette senior muhendisim. Amerika'dan mezun oldum. Diploma denkligi zorunlu. Kanada'nin en saglam isverenlerinden biri Fed. hukumet desek yanlis olmaz.

Burda devlet kurumlari senin elinden verdigin diplomayi kabul etmez. Diploma denkligin varsa universiten ile iletisime gecip diplomani ordan isterler ya da diploma denkliginin olup olmadigini kontrol etmek icin araci kurum kullanirlar. Bu araci kurumlar da senden diploma istemez, universitenin kapali, muhurlu zarfla diplomani direkt araci kuruma gondermesini ister.

Bunun disinda bircok meslek regulated burda. Yani regulatory body neyse ordan meslegi yapabilmen icin lisans alman gerekir. Doktor, hemsire, muhendis, avukat,ogretmen, tesisatci, elektrikci vs. bunlari yapabilmek icin regulatory body'den lisans alman gerek. Ozel devlet farketmez.

IT gibi islerde bildigim kadariyla regulatory body yok. Bunlarda ozel sektorde diplomaya da cok bakmiyorlar saniyorum.
  • thetruenorthstrongandfree  (04.02.24 20:14:54) 
Usttekilere katilarak; kucuk bir trick var. Mavi kart vb. ulkede eksik olan meslekler kategorisinde avantaj saglanan uzman personel olarak vizeye basvuracaksaniz. O zaman yaptiginiz isin imza atma yetkisine bakilmaksizin otomatik olarak, o isi yapabilecek sertikasyonunuzun oldugunun ispati dolayisiyla denklik gerekir.

Dolayisiyla nasil bir vize/oturum basvurusu yapilacagi da faktor olabilir.
  • wallcan  (05.02.24 11:06:58) 
çeviri ve apostil varsa zaten noter onayı da var demektir. zaten sağlanabilecek en yüksek seviyede gözüküyor. hayırlı olsun.


  • anathemamen666  (07.04.24 15:41:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.