[]

Yüksek maaş, düşük dolar, bundan kim zararlı çıkıyor?

Ozellikle memurların maaşı dolar bazında Avrupa standartlarına ulaştı; hatta geçti. Ha keza özelde çalışıp 70-80bin tl nin üzerinde maaş alanlar da. Fiyatlar da ulkemizde dolar bazında çok yüksek, Dr oetker Pizza bile Almanya'da %50 daha ucuz.

1) Düşük döviz kuru ihracatçıyı, turizmi baltaladigina gore, Bu değirmenin suyu nereden geliyor? Bu paranın kaynağı ne?

2) Biz Avrupa'dan daha iyi durumda mıyız ki, onlardan daha çok maaş alıp, daha yüksek fiyatla ürün alıyoruz?

3) bu sürdürülebilir mi?

4) Bu durumdan kim zararlı çıkıyor?


Teşekkürler

 
hepimiz = hazine

memur bir şey üreten bir topluluk değil, işleyişi sağlayan mekanizma. dolayısı ile onların geliri diğer alanlardan sağlanıyor.

düşük döviz kuru yüzünden, yabancılara yaptığımız işler çok pahalı olmaya başladı. rekabet gücünü azaltıyor.

eskiden 1000$ alım gücü ile yapabildiğim projeyi şimdi 1500$ e yapmam gerekiyor, bu durumda da rekabet gücüm azalıyor.

değirmenin suyu da arka kapı siyaseti ile satılan yerler, verilen tavizler ve gelecek dönem vergileri..
  • angelofdeath  (04.02.24 14:36:52) 
bu geçici süreli bir şey.

türkiye katmadeğerli iş üretebilen bir yer değil.
bu personele dolar bazlı bu kadar para verebilecek gücü yok. asgari ücretlilere 600 dolar verebilecek gücü yok, ki çevremdeki işletme döndüren insanlar da çalışanlarını çıkarmaya başladı. (%20-30 oranında)

bu iş eninde sonunda dönecek ve bu sefer herkesin maaşı çok çok daha bile düşecek dolar bazlı olarak.

----

şuanki görünüşe göre herkes kazanıyor. herkesin kazandığı bir sistemde büyük bir tokat vardır. o tokat yakında gelir.
  • tchuck  (04.02.24 14:53:55 ~ 14:54:26) 
O kurlar tutulan kurlar yalniz, secimler nedeniyle tutuldu da tutuldu. 31 mart secimlerinden sonra 2018'e kadar secim yok. Birakacaklar dolarin dizginlerini


  • freedonia  (04.02.24 15:36:51) 
hazine yani vergiler yani hepimiz karşılıyoruz bir şekilde.

insanlar çok farkında değil ama almanya, hollanda gibi birkaç avrupa'nın demirbaş ülkesini çıkartsan diğer avrupa ülkeleriyle euro bazında aynı oldu maaşlar.

türkiye böyle bir üretim gücüne, ihracata sahip değil. bir yandan tl olarak herkes 1.5 kat maaş almaya başladı, bir yandan dolar da dizginleniyor, ortaya böyle bir sonuç çıkıyor. tahminim seçimden sonra mehmet şimşek hem daha sıkı bir kemer sıkma politikası izleyecek hem de döviz artışa geçecek.
  • gitdaddy  (04.02.24 15:48:16) 
freedonia +1
şu an konuşmanın anlamı pek yok çünkü döviz kurları tutuluyor. seçimden sonra konuşmak lazım.

  • ted  (04.02.24 16:55:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.