[]

Psikiyatristim tarafından dolandırılmış gibi hissediyorum...

40 yaşındayım.

Geçmişle ilgili çok fazla travmam var.

Hayatımda birtakım şeyler açmaza girince terapiye başlama kararı aldım.

Zira hayatım artık ilerlemiyor, aynı loop üzerinden benzer travmaları tekrar tekrar yaşıyordum.

...

İlk seans olması gerektiği gibi tanışma formatındaydı. Fakat yine de bir şeyler eksikti sanki. Hiç soru sormuyor, başlıca büyük travmalarımla ilgili ipucu verip ona yardımcı olmaya çalışırken beni geçiştiriyordu.

Lustral (100 mg) adlı ilacı yazdı. Yüzeysel bir şekilde tanışıp ilaçların özellikleriyle ilgili konuştuktan sonra terapi sonlandı zaten. Bir dahaki seansta emdr yaparız dedi, tamam dedim ve ayrıldık.

...

İkinci seansta 10 dk geç aldı beni. Odaya girdiğimde ne bir karşılama, ne bir sıcaklık, ne bir el teması... Bacak bacak üstüne atmış bir kişi aynen oturduğu yerden beni karşı koltuğa davet etti ve "ee nasılız" sorusunu sordu. Benim için çok kötü geçen bir gündü ve başlıklar halinde o günden bahsettim. Yine hiç soru sormadı. Laf arasında depresyon sebebiyle harekete geçememe sorunumdan bahsedince de aldı kalemi kağıdı yapmak isteyip yapamadıklarımı yazmamı, bunları zorla da olsa yapmamı istedi. 35 dk'lık seans benim ne yapmak isteyip de yapamadıklarımı düşünmemle ve onları yazmamla geçti gitti :) Aralarda ben espri yapıp ortamı hareketlendirmesem mal mal bakıcaz nerdeyse birbirimize :)

...

Seanstan sonra sekretere ödeme yapma aşamasında bir önceki seansta ödediğim 3400 TL'nin eski fiyat olduğu, yeni seans ücretinin 3900 TL olduğunu öğrenmemle birlikte resmen dolandırılıyormuşum hissi çöktü üzerime.

Bommmboş, aynı kelimeleri çevirip durduğu, benimle, geçmişimle ilgili neredeyse tek soru sormadığı bir seansın üzerine bu duyguyu yaşamam anormal bir durum mu merak ediyorum zira pek terapi geçmişim yok.

Normal süreç buysa bilmek isterim.

EK: Bu arada önemliyse diye belirtmek isterim ki Bağdat Caddesi'nde Doçent unvanlı birisi.

 
Lacancı bir psikiyatrist olabilir, onların ykalaşımları bu şekilde olabiliyor


  • memantine  (03.02.24 21:38:55) 
Bu hususta benzer bir çok olumsuz şey okudum internette. Sözlükte ayrıca yazılanlar ortada.
Sektörün genel yapısı böyle sanırım. Fatura yok bir şey yok elden para ver vs.

Ciddi bir tavsiye olarak gelecek sefer 35 dakikalığına bir mezarlıkta gezinin düşünün çok daha iyi gelecektir.
Aynı gün 100-200 TL de bir fakire sadaka verin.
SelfSeansı böylece bitirin.

3900 tl..

Köyde,kırsalda kalmak daha güzel sanki. psikolojik sorunları çok olmaz, çocukları da hiperaktif olmaz.
  • diyecevaplandı  (03.02.24 22:04:26) 
gittiğiniz kişi tahmin ettiğim hanımefendi ise, fiyat normal. "EK: Bu arada önemliyse diye belirtmek isterim ki Bağdat Caddesi'nde Doçent unvanlı birisi." kesinlikle önemli.

ancak tabii ki sizin rahatsız olduğunuz konularda yorum yapamıyorum. ama fiyat normal.

tahmin ettiğim kişi ise, epey yoğun bir günlük takvimi var diye biliyorum.

ben sizin yerinizde olsam, burada yazdığınız şeyleri, usulünce kendisine de iletirdim. belki sizi rahatlatacak ya da tatmin edecek cevapları vardır.
  • saturn  (03.02.24 22:04:37) 
Psikiyatristler terapi yapıyor mu?
Benim bildiğim,biraz konuşup ilaç dozajı ayarlayıp gönderiyorlar.

  • parka  (03.02.24 22:16:48) 
Burdaki rahatsızlığınızı kendisine iletin bence. En doğrusu bu. Aksi halde geçmiş travmalarınızdan biri olarak kalabilir bu da.
Ayrıca balık tutmaya başlayabilirsiniz. Psikiyatriye falan pek gerek kalmıyor çoğunlukla.

  • dakota  (03.02.24 23:00:22) 
Bana da lacancı gibi geldi ama emdr yapmayı düşündüğü için emin olamadım. Farklı ekoller var. Bence biraz farklı yaklaşımları okuyun,hangisi size iyi gelecekse o şekilde çalışan birine gidin. Geç alması,seans ücretini sonradan öğrenmeniz filan yanlış uygulamalar.


  • asteriks  (03.02.24 23:01:52) 
3900 e chatgpt nin dibini siyirirsin dostum. Gecmis olsun


  • lapaz  (04.02.24 00:59:21) 
öncelikle terapiyle ilgili anlaman gereken ilk şey orası seni pışpışlama kendini iyi hissettirip dert dinleme yeri değil. böyle olma sebebi de aslında sana faydalı olmak. yoksa bir arkadaşın da derdini dinleyip seni anlıyomuş gibi yapabilir hatta anlayabilir de. bu soğukluk ve mesafenimn sebebi bu, nötr kalmak.

fakat danışan ile terapist arasında sıcaklık olmasa bile uzmanlığına güven ilişkisi şart. ücret konusunda birşey diyemem ama senin hiç beni dinlemiyor dediğin adam 4 seansta tek kelime ile bunu tersine çevirebilir.
  • orpheus  (04.02.24 02:25:54 ~ 02:26:30) 
Psikiyariste ısınamadı isen o seanstan hayır gelmez
Gerçekten güvenemediğin birinden fayda alabilir misin

Ayrıca şunu unutmayalım, doçent olmak, zengin dr olmak başarılı olmak veya sana iyi gelecek olması anlamına gelmiyor

Güveneceğin birini bulmalısın
  • photo85  (04.02.24 05:28:11) 
Burnu havada biri gibi. Taniyan da cikti. Unlu demek ki. Tamam arkadas samimiyeti olmasin tabii ama insan bi karsilar kapida. Sevmedim ben. Bir de 100 mg ile neden hemen baslatmis ki. Arti seans ucreti artisi onceden soylenmeli. Bana otomatige baglamis, ben astim bu isleri tarzinda bir doktor gibi geldi. Bilim dali ne olursa olsun katlanamadigim doktor profili bu. Bir iki seans daha git bak derim.

".. 4 seansta tek kelimeyle bunu tersine cevirebilir" ben inanmiyorum boyle seylere ya
  • Kittie  (04.02.24 12:57:22) 
Değiştir abi. prof dr.'a gittim adam beni ghostladı :) beğenmiyorsan değiştir. çok fazla üzerinde durulacak bir şey değil, ciddiyim. çok fazla opsiyonun var. kimseye bağlanma. değiştir.


  • gabe h coud  (04.02.24 13:16:30) 
Merhabalar, bnde EMDR terapisi alıyorum. İlk bikaç seans tanışma, travmaları listeleme ve Bilişsel Davranışçı terapi ödevleriyle falan geçti. Bana ödevi 2 seans arasında verdi, bn yaptım o seansta onun üzerine konuştuk. Seansta yaz demesi bana vakit dolsun diye yapılmış bi uygulama gibi geldi. Sonra EMDR'ye geçtik, 50 dk kadar sürüyor terapi.Bnce siz gittiğiniz psikiyatristin gerçekten EMDR sertifikası olup olmadığını EMDR derneğinin sitesinden bir sorgulayın. Özensiz Tavrı, karşılamaması, fiyatta zam yapıp önceden size haber vermemesi falan etik davranışlar değil. Doçent olması belki ilaç konusunda deneyimli bir uzman olduğunu gösterebilir ama terapistlik becerileri yetersiz olabilir.


  • afrehber  (08.02.24 11:59:25 ~ 12:47:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.