[]

Çocukta kuru öksürük nasıl geçer? (3 yaş)

Kızım kreşe başladı 1 kez adeno 1 kez influenza tarzı ateşli grip geçirdi. Kışı çok seven bir insanken çocuğumun hasta olmasından dolayı kıştan nefret eder durumdayım.

Göz de çapak var onun için sağlık ocağından damla verdiler ama kuru öksürük başladı. Çocuk arka arkaya öksürüyor. Prospan veriyoruz ancak kesmedi. Yani tabii ki mucize beklemiyoruz ancak tecrübeli anne babaların önerilerine açığız. Özel doktora gidiyoruz, dinlensin iyi besleyin diyorlar elimizden geldiğince zaten özeniyoruz.

Kreşe başladı başlayalı burun akıntısı var onu kabullendik ama kuru öksürük krizi çocuk için yorucu.

Önerileriniz nedir?

 
Zaten öksürüğe sebep olan şey burun akıntısı. Onu kesmeden öksürük geçmez. Benim kızımda ev tozu alerjisi var, akıntı olduğu anda nasorinse ile burun temizliği yapıp üstüne risonel burun spreyi kullanıyoruz.

Çocuk alerji doktoruna gidip test yaptırın ve ona göre önlem alın.
Gece uyurken de öksürüyor mu?
  • drmuhendis  (03.02.24 17:47:46) 
@drmuhendis gece uyurken kriz gelir bir süre öksürüyor sonra kesiliyor. Burun akıntısı kreşe başladığından beri akıyor.


  • mikahakkinen  (03.02.24 21:35:33) 
Anladım.
Bence alerji testi için gitmenizde fayda var.

  • drmuhendis  (03.02.24 22:38:45) 
Burun akıntısı genize gidiyorsa öksürük yapar. Burnu sürekli açık, yastığı hafif dik ve uyuduğu ortamı aşırı sıcak yapmamalısınız.


  • oligomer  (03.02.24 23:57:00) 
Geceleri öksürmemesi için harika bir tarifim var. Kimse söylediysem olumlu dönüş aldım. Kendimde ve çocuğumda uyguluyorum.
3 4 diş sarımsağı(çin sarımsağı olmamalı) dövün, ağzı kapalı bir kap içinde üzerini geçecek kadar hakiki zeytinyağı koyun. Yarım saat bekledikten sonra ayaklarının altına sadece yağı sürün, pamuklu çorap giydirin.
Kalan yağı buzdolabında saklayarak ertesi gecelerde de kullanabilirsiniz.
  • mellifica  (04.02.24 03:30:05) 
Yukarıda yazılan tavsiye dahil biz neler neler denemistik zamanında. Sarımsak zeytinyağı karışımını ara ara kullanıyoruz doğal antibiyotik etkisi olduğu söyleniyor. Lakin ilk etapta önce çocuğun tam olarak neye karşı savaş verdiğini öğrenmek lazım. Doğru tedavi için önce doğru teşhis önemli. Sorunun ne olduğunu bilmeden ne işe yaradığını bilmediğiniz şeylerden medet ummayin bence.
Yineliyorum öncelikle alerji testi yaptırın. Doktorunuz zaten buna göre gerekli tedaviyi söyeyecektir.

  • drmuhendis  (04.02.24 16:20:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.