[]

A2 ehliyet ile 700cc motora binersem ne olur?

Biraz geçiyor limiti ama konuda hiç sorun yaşayanınız oldu mu?




 
bir şey olmaz, polis limiti geçen kısım kadar ceza yazar.


  • malheiros  (03.02.24 12:51:49) 
Yersiniz cezayı. Mevzuat açık. Polis uygular mı uygulamaz mı, orasını bilemem.

Ceza Kodu: 39/2

Ceza tanımı: Sürücü belgesi sahiplerinin, sürücü belgelerinin sınıfına göre sürmeye yetkili olmadıkları araçları sürmeleri

Ceza puanı: 20

Ehliyet yetersizliği cezası: 6.439 TL
  • kojonotsuki  (03.02.24 13:11:19) 
Polisin ceza yazması gerekir, yazmazsa görevi ihmal suçunu işlemekle yargılanma riski vardır.

Hele limiti geçen kısım kadar ceza yazmak ne demek, onu gerçekten anlayabilmiş değilim. İdari para cezasına dair bir kıstelyevm esası var da biz mi bilmiyoruz? Ehliyetin kapsamı kullanılan motosikletin silindir hacminin 100 cc altında ise, para cezası miktarı silindir hacmine bölünüp elde edilen miktar motosikletin silindir hacmiyle çarpılıp iki miktar arasındaki fark mı ceza olarak yazılacak? Komiklik yaparken komik duruşa düşmeyin lütfen.
  • 10551037  (03.02.24 20:21:53 ~ 21:07:53) 
10551037, geçenlerde ben %90 ve ustu engelli raporuyla alinmis otv siz araci baskasi kullanirken yakalanirsa(1. derecede yakinlari disinda) ne olur u arastiriyordum polislerle falan da gorustum de.

Valla onu goruyoruz da cok takmiyoruz demislerdi.

Belki dedim takilacak bir sey degildir belki bu da.. ondan sordum. Kurumlarimiz salastir ya bazen sagolsunlar -_-
  • ananiyimioguz  (03.02.24 21:32:12) 
Haklısınız, ceza tipi ve bölgeye göre değişkenlik gösteren durumlar olabiliyor. Sizin yaşadığınız şehirde çok takılmıyor olabilirler ama başka bir şehirde denetim çok sıkı olabilir engelli araçlarını üçüncü kişilerin kullanması durumunda.

Bizzat konuştuğum emniyet müdürleri şunu söylemişlerdi: Araba sürerken ehliyeti yanında bulundurmak zorunlu. Şahsın ehliyeti yanında yoksa ancak tavırları nazikse uyarın, ceza yazmayın diyoruz. Ha şahıs kabalaşırsa vs o zaman yazın cezayı. Ama bu da sözlü bir talimat olup, kanuna da aykırı olduğu için aksine işlem yapan polise kimse hesap soramaz. Tam aksine, işlem yapmayana hesap sormak hukuken mümkün.

Ama arkadaşın verdiği cevabın doğrulukla uzaktan yakından alakası yok. Sizi durduran polis ya ceza yazar ya da yazmaz. Yazmazsa kendi bilir, başına iş alabilir. Ama "Bir şey olmaz" ya da "Limiti geçen kısım kadar ceza yazar" cevapları gerçekten çok komik. Limiti ne kadar geçtiği nasıl hesaplanıyormuş onu da öğrenebilirsek çok sevineceğim. Ehliyet 250 cc'ye kadar motosiklet sürmeye izin veriyorsa ve şahıs 700 cc'lik motosikletle yakalanırsa bakiye 450 cc için ceza nasıl hesaplanacak?
  • 10551037  (03.02.24 21:49:12) 
bunun cezası yüksek arkadaşım yeni yedi, hem motor sahibi hem kendi yedi cezayı
bu aralar polisler inanılmaz çevirme yapıyor, ara sokakta bile çevirme var, hiç bir şey bulamadılar kemerden dayıyorlar cezayı, riske atmazdım ben olsam.

  • eja  (05.02.24 14:54:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.