[]

Hafize Gaye Erkan

Başarılı biri miydi?
Klasik malum partili miydi? (yoksa alakası mı yok?)
Babasıyla ilgili muhabbetler çıkmıştı hiç takip etmedim açıkçası, şimdi istifası sonrası merak ettim neydi ne oldu özetleyebilecek varsa çok sevinirim.

aslında 1 Nisan sonrası Şimşek de dahil bu kişilerin gideceği ve eski politikalara dönüleceği tahmin edilen bir şeydi ama şu an ne oldu merak ettim.

 
akp ile alakası olan biri değildi, partili veya siyasi görüşü olan biri de değildi zaten hayatı abd'de banka yöneticiliğiyle geçmişti. istifa sebebi ise dediğin dedikoduların kuruma zarar vermesini engellemek içinmiş.

hükümete yakın kaynakların yazdığından anladığım külliyedekilerde pek beklemiyorlarmış, istememişler de ama istifa etmiş. mehmet şimşek de yardımcı olan fatih karahan'ın başkan olmasını önermiş, az önce de açıklandı o olmuş.

1 nisan sonrası yorumlarına ise katılmıyorum. yazdan beri "sonbahardan sonra kovulurlar, %20 faizin üstüne çıkamazlar, seçim ekonomisine geçilir faizler düşürülür" deniyordu hiç biri olmadı, şimdi ibre 1 nisana dönmüş. seçimden önce dönülmeyen seçim ekonomisine seçim sonrası hiç dönülmez.
  • avatar is back  (03.02.24 00:25:07) 
politikanın sebebi şimşek. şimşek politikayı uygularsan gelirim dedi. erdoğan da uyguluyor. hiçbir şey değişmeyecektir. zaten o makamda oturan kişi de emir komutadan çıkamaz


  • paintov  (03.02.24 01:47:51) 
Hafize zaten emir komuta ile çalışan biriydi. Yeni gelen de öyle olacak. Asla cb'nin istemediği bir şey yapamazlar. Şu anda siyasetin içinde olan veya devlet kurumlarında görevde olan kişilerin baksan ne pislikleri çıkar. Ama hafizenin büyük ihtimalle arkası sağlam olmadığı için, onun hakkında yaptığı şeyler dedikodu olarak yayıldı. Talihsizlik oldu sanırım. O da bu tür şeylere eyvallah edecek biri değil zira abd'de bir kariyeri var. Türkiyeye hobi olarak ego tatmini için gelmişti bence. Baktı böyle saçma sapan haberler filan çıktı o da aman bunlarla mı uğraşıcam dedi bence.

Ama annesini babasını merkez bankasına getirmesi filan saçma tabi, bi de babası orda kızın birini işten atmış falan. Hiç profesyonel bir durum değil. Bu kadar kariyer sahibi bir kadının böyle profesyonelliğe yakışmayan davranışlar göstermesi garip.
  • turuncu tonlarda  (03.02.24 10:41:02) 
malum parti cenahından değildi. mehmet şimşek referansıyla geldi. zaten malum partili tam biat eden biri olmadığından yollamak için zaman kolluyorlardı. öyle olsaydı bu babasının olaylarını falan hiç birini duymazdık.
mb yönetimine bakarsanız başkan ve bir yardımcısı mehmet şimşek tarafından diğer iki yardımcı malum parti tarafından seçilen kişilerdi.
istenen oldu tam biat edenlerden biri başkan yapıldı.
seçime kadar mevcut durum devam eder sonrasında seçim sonuçlarına göre talimatla faiz düşürmeye başlarlar.
  • my fault  (03.02.24 11:40:16) 
1 Nisan sonrası Şimşek de dahil bu kişilerin gideceği ve eski politikalara dönüleceği kısmına katılmıyorum. öyle tahmin edilmiyor zaten. seçime kadar bu sıkı politikaları devam ettiren seçimden sonra niçin vazgeçsin?


  • benarrivo  (03.02.24 12:39:42) 
Bu ülkede nas var, Çin olacağız falan diye günler içinde zorla akıldışı ve suni bir krizle tl çöpe çevrildiyse (kim o sırada nasıl parayı vurdu bilmiyoruz) yarın yine aynı yapaylıkla yeni bir fay hattından Şimşek de harcanabilir. Mesele sadece seçim değil. Güç dengeli dağılmadığı için ve hesap verme mekanizmaları işlemediğinden içerde kim ne çeviriyor bilmiyoruz. Tahmin yürütülebilecek bir durumda değil Türkiye. Birilerinin dur biraz şeriat konuşalım falan dedikleri bir ülkeden bahsediyoruz. Bunu kesin Şimşek gider falan diye söylemiyorum. Öngörülemez demek istiyorum.


  • sibertenik  (03.02.24 15:29:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.