[]

Taksici abinin katili

Dünden beri keyfim yok, sanki dayım amcam vefat etmiş gibi üzgünüm. şunu soracağım, güzel kalpli taksici abimizi öldüren zanlı içeride yani cezaevinde nasıl bir muameleye maruz kalır, 3-4 sene yatıp çıkar mı? içimizi ciddi manada soğutacak yorumlarınız var mıdır?

Mesela bizim bir infaz koruma memuru arkadaş diyor ki "sizin düşündüğünüz gibi olmuyor o işler, içeride kılına zarar veremezsiniz verdiğiniz vakit soruşturma açılıyor" diyor.

tam olarak ne oluyor, yaptığı yanına kâr kalmıyordur herhalde.

 
İçeride sakin durursa suça bulamazsa 5 yıl sonra salarlar


  • limonlu eksi  (02.02.24 23:42:29) 
twitter.com

Yalnız bu olayda gasp da var gibi. Bu durumda ceza epey bir ağırlaşıyor diye biliyorum.

Ayrıca nitelikli hal durumu da var.

Not: Tivit başka bir konuyla ilgili de kasten adam öldürme durumunda alınan cezayı açıkladığı için örnek verdim.
  • Mirket  (02.02.24 23:48:36 ~ 23:50:46) 
Olayda görebildiğim kadarıyla işlenen suçlar şöyle:

1. Tasarlayarak kasten öldürme (Arabaya biner binmez şoförün arkasına kayarak ilerlemesi ve böylece silahın görünme riskini çok düşürmesi ile cinayetten sonra söylediği sözler tasarlamanın olduğuna delalet ediyor.) Cezası ağırlaştırılmış müebbet. Yatarı 30 yıl.

2. Silahlı, gece vakti ve kendini tanınmayacak hale sokmak suretiyle yağma suçu. Cezası 10 ile 15 yıl arası. Olayın yarattığı infial ve şüphelinin tavırları dikkate alınınca cezanın üst sınırdan verilmesi olası. Alt sınırdan verildi diyelim, yatarı 5 yıl.

3. Ruhsatsız silah bulundurma. Cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası. Alt sınırdan verilirse yatarı olmayabilir, emin değilim.

Temiz 35 yıl yatarı var, o da iyi halinin görülmesi durumunda. Yağma ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından ceza üst sınırdan verilirse (ki bence verilir) yatarı daha da artacaktır. Yaptığı yanına kar kalır mı? Bu cezaları çekerse bence yanına kalmış denemez (Gönül ister ki ömrünün sonuna kadar kalsın cezaevinde, onu tartışmıyorum). Kaldı ki böyle bir sosyopatın cezaevinde iyi halinin görülmesi de oldukça zor olacağından cezası daha da uzayabilecektir kolayca.
  • 10551037  (03.02.24 01:22:00) 
en az 20 sene. önceki infazlarıyla beraber kervana takarlar diye düşünüyorum. tabi içerde bir şey olmazsa


  • paintov  (03.02.24 01:49:16) 
İnfial yaratan olaylarda süreç genelde beklendiği şekilde ilerlemeyebiliyor,özgecan arslanın katilinden sabancilarin katiline kadar gecmiste pek çok örneği var.


  • essoist  (03.02.24 11:45:29 ~ 11:52:13) 
cezaevinde nasıl bir muameleye maruz kalacağı çok değişken.

yatarı çok olur. suçları çok sabit, çok yatar.

tek sıkıntı af gibi bir şey olabilmesi.
  • benarrivo  (03.02.24 12:43:50) 
gasp var.
tasarlayarak adam öldürme var.
kafanız mı güzel nereye 3-5 sene yatıyor?

ağırlaştırılmış müebbete çarpılır her iki suçtan dolayı.
bundan sonra kalan hayatını içeride geçirir.

en az ama en az 20 yıl içeride.
  • OgutucuRecep  (03.02.24 14:19:04) 
cevap veren arkadaşlara katılmıyorum. 2023 kasım ayında gasptan 35 yıl yemiş birinin 7 yıl sonra açık cezaevine alındığını öğrendim. Oradan da sanırım 1 yıla salıveriliyormuş. Bu yeni yapılan bir düzenleme ile olmuş. Böyle düzenlemelerin de sık sık yapıldığı düşünülürse pkklı gaspçı bu katil bir başka masumun canını almak üzere 5-6 yıla çıkabilir.


  • eisberg  (03.02.24 14:51:34) 
Süreç şöyle oluyor. Bunu sahipsiz gibi sokağa salan ailesi var ya heh işte onlar İçin şimdi bu katil altın varaklı hint kumaşı oldu.

Ailesi ne var ne yok ortaya koyup her tanıdığı arayacak en iyi avukatları tutacaklar.

Olayı neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama olarak değiştirmeye çalışıp, yağma suçunu da "ambulansı aramak için telefonu almış" şeklinde savunacaklar.

Dava uzun sürerse unutacağız. Benim tahminim yıllarca yatmayacak.

Normal insana benzemeyen at hırsızı tipli iki keko tarafından kapalı yere sürüklenip tutuldum param gasp edildi. Rapor aldım ve Sıcağı sıcağına yakalandılar ve paraya polis tutanakla el koydu.

1 gün sonra bunlar nezaretteyken belediye başkanı babamı aradı. Şikayetten vazgeçme ricası için. Arkadan onlarca yalancı şahit yıllar süren dava süreci ve resmen beraat ettiler.
  • hebanon  (03.02.24 18:12:19) 
Sanık Delil Aysal,

Kasten öldürme için ağırlaştırılmış müebbet,
Yağma için 14 yıl 10 ay (üst sınırı 15 yıl)
Ruhsatsız silah bulundurma için 2 yıl 10 ay (üst sınırı 3 yıl)

Ceza aldı.

Yukarıdaki mesajımda böyle cezalar alacağını söylemiştim. 4 aylık bir sapma olmuş sadece. O kadar olur.

www.aydinlik.com.tr
  • 10551037  (08.03.24 12:46:00) 
@10551037

Seni isabetli bilgilendirme için
Türk yargısını da hızı ve kamu vicdanını rahatlatması nedeniyle tebrik ediyoruz.
  • Mirket  (08.03.24 13:26:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.