[]

Kilit firmasına dava açabilir miyim

6 ay evvel elektrikli scooterim kilitli halde iken cevahir AVM'nin orada çalındı.
Bende direkt olarak o donem markaya mail attım benim scooterim çalındı bir aksiyon alabilir miyiz diye firmanın yetkilisi beni arayıp eger sorun bizdeyse biz size scooterınızı temin ederiz dedi. Bende kendilerine goruntulere benim ulasamadıgımı sadece polise verildigini soyledım oyle telefonu kapadık. Bu sırada hırsız yakalandı tutuklandı sonra serbest bırakırıp tekrar tutuklandı.

Sonuc olarak Mahkeme tutanagında kilit kırılarak calınmıstır ibaresi var.

Şimdi o donem bana yardımcı olacagını soyleyen firmadaki yetkililerin wp'lerine yazdıgımda ve mahkeme tutanagını atmadan evvel kanıtınız var mı vb kelimelerle yokuşa sürdüler işi. Sonrasında tutanağı atınca bir afalladılar. Beni arayacaklarını soyleyip aramadılar.

Anladıgım kadar ile bu arkadaslar bana odeme falan yapmayacak dava açsam kazanma sansım nedir. Oteki mahkemenin tutanaklarını gostersen yeterli olur mu nasıl bir yol izlemeli teşekkür ediyorum.

 
bunu söylemek zor. önce hakem heyeti. scooter'ın değeri ne bilmiyorum tabi. hakem heyetinden olumlu sonuç çıkmazsa dava açılır. durumu teknik bilirkişi inceler. ancak kilit insan yapımı neticede kusur bulmayabilirler. başvur hakem heyetine bir kaybın olmaz. reddedilirse avukatla görüş


  • paintov  (03.02.24 01:52:49 ~ 01:53:20) 
Youtubeda lockpicker lawyer diye bir kanal var, videolarına biraz göz atarsan çok güvenliyiz diye uçup kaçan tüm kilitlerin işini bilen biri tarafından 10 saniyeden kısa sürede açılabileceğini görürsün. O yüzden kilitlere güvenmemek gerekiyor böyle durumlarda.

Firma en başında zararınızı karşılarız dediyse ısrar et, karşılamazsanız mahkemeye vereceğim avukatım aracılığıyla de. Baktın vermiyolar dava açarsın
  • nundu  (03.02.24 08:22:45) 
Değeri 104 bin TL nin altında ise tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz. Daha yüksekse dava açabilirsiniz. Tüketici hakem heyetine e devletten başvuru yapılabiliyor.


  • turuncu tonlarda  (03.02.24 10:30:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.