[]

nasıl olmuş?

imgur.com

salondaki aydınlatmayı tesisattan ayırıp dışarıdan hat çektim. şimdi fiş ile ups'e bağlı :) anlamayıp ne işe yarayacak diyen varsa, elektrik kesildiğinde ışıklar sönmeyecek işte. jeneratör de aldım kısa bir süre önce, ups'in şarjı bitmeden önce jeneratörü devreye almam yeterli.

jeneratör yokken ups'in daha uzun süre yetmesi için tüketimi minimumda tutmaya çalışıyordum o yüzden yapmamıştım bu değişikliği. şimdi 30w tüketimin pek bi önemi kalmadı.

alttan kablo bağlayıp duvardaki anahtarla kontrol edilebilecek şekilde ayarladım, eskisi gibi yine kapatıp açabiliyorum da aydınlatmayı. tek sıkıntı o kablo yüzünden duvara sıfır monte edemedik biraz aralık kalıyor çerçevesi.

daha önce böyle harici aydınlatma ile idare ediyordum i.imgur.com

 
güzel
ev seninse, tavandaki plastik kanal yerine aluminyum boru kanallardan al, özel bi ismi var
ya da siyah plastik kanal al
internet kutusunu da ups e bağla, yeni çelınc
  • lambırcek  (02.02.24 09:56:58) 
@lambır kira. ve çok masrafa girmek istemiyorum. işlevsellik ön planda benim için ^^ maliyet yaratmadan daha iyi görüntü sağlayabilecek olsam ok ama sadece görsellik için masraf anlamsız geliyor biraz :D ki burada biraz kablo karmaşası oldu tamam ama zaten her tarafım kablo dolu. 5+1 ses sistemi+1100w müzik seti bağlı 2 tane ups çift monitör şu bu derken :D totalde bu değişimin yarattığı ek kalabalık 5% filan anca

internet kutusu derken? gpon terminali ve router var işte, fiber internet. fiber kabloyu pcnin yanına kadar çektirdim kurulum yapılırken. internet kurulumundan önce kablo kanallarını filan ayarlamıştım onlar zaten 4-5 yıldır ilk günden beri ups'e bağlı.

bu arada tavandaki o kablo kanalı zaten vardı. bu iş için yeni çekmedim. gölge monitöre düşüyordu diye biraz geriye çekmiştim, bu fotoğrafın perspektifine göre sağa yani.
  • konetsu  (02.02.24 10:09:08 ~ 10:11:09) 
@lambır siyah kanal derken, tavantan aşağı indiği kanal siyah i.imgur.com bu aslında beyazdı da duvarları boyarken bunu da boyamıştım. pc için çektiğim elektrik hattı için vardı bu kanal zaten. onu kullandım aydınlatma için de.


  • konetsu  (02.02.24 10:15:58 ~ 10:21:40) 
tesisattan ayırıp dışarıdan hat çekmek yerine ups'i lambanın buatından direkt olarak labyaya bağlasak olmaz mıydı?


  • kibritsuyu  (02.02.24 13:30:15) 
Ev müstakil öyleyse, gpon terminali -1’de siz de 3. Katta bir dairede oturuyorsanız internet işi sökmez diyecektim. Ama mahallede elektrik gidince fiber her türlü gidiyor, bakır kablo olayı gibi değil.


  • herp  (02.02.24 15:29:38) 
@kibrit jeneratörü tüm eve bağlamıyorum, ev tesisatından tamamen ayrı kullanıyorum.

bu lambayı her türlü tesisattan ayıracaktım yani. buattan yapsaydım bu işlemi dışarıdan buata kablo çekecektim sonuçta ve buat anahtardan daha uzak yani açıkta daha fazla kablo kalacaktı.

ama sonuçta da elde edeceğim tek şey lambanın anahtarına dışarıdan kablo çekmek yerine buata dışarıdan kablo çekmek olacak. onu şuan da yapabilirim kabloyu buata verip buattan anahtarın oraya indirebilirdim. dediğim gibi açıkta daha fazla kablo olur ama.

duvarda da tavanda da o kablo kanalları zaten vardı. lambanın pozisyonunu değiştirmek için tavana, bu duvarda priz olmadığından da pc için duvara kablo kanalı yapmıştım.

görsel olarak en temizi jeneratörü eve bağlamak ama o da ayrı problem. interlock kit veya transfer switch olmadığında backfeeding riski var hata yaparsan. male to male kablo gerekli. "suicide cord" olarak bilinir kendisi :D güvenli değil. bir de her seferinde buzdolabının vs. sigortalarını kapatmak lazım jeneratör küçük olduğundan, tabi bir de boşa benzin yakmamak için. bana en ideal çözüm yaptığım sistem gibi geldi.
  • konetsu  (02.02.24 21:00:58) 
@herp değil? apartmandayım 28 dairelik :D fttb ise dediğin gibi elektrik gidince binanın interneti gider sen routerı aktif tutsan da. ama ftth altyapıda gpon terminal dairende. saha dolabından terminale kadar olan bağlantı pasif fiber. saha dolabında da backup power oluyor. tüm mahallede elektrik gitse de internetim kesilmiyor.


  • konetsu  (02.02.24 21:02:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.