[]

kredi cekerken yapilan sigortadaki issizlik teminati

herkese selam,

iki adet kredim var. ve ikisinde de sigorta yapmislardi. issizligi de kapsayan.

bu ay isten cikarildim.

bu sigortalarin bir ise yarama ihtimali var midir acaba?

tesekkurler

 
Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi kullanan, SGK'lı veya kamu personeli statüsünde çalışanların, istem dışı işsiz kalmaları durumunda, bir kredi veya poliçe süresi boyunca, ilgili kredinin azami 6 taksitine kadar teminat sağlayan bir sigorta türüdür. İstem dışı işsiz kalma durumu teminat altına alınmaktadır.

kredi sözleşmesinde detaylı yazar. müşteri hizmetlerine de danışabilirsin. 6 taksit olayı değişir.
  • jelly bear  (01.02.24 18:14:33 ~ 18:15:28) 
Peki bunu almam kredi notumu etkiler mi ? Bankaları bana düşman eder mi ?


  • foster  (01.02.24 21:17:02) 
İşten çıkışınız hangi şartlarda yapıldı? Kıdem ve ihbar tazminatına ek olarak bir ikale sözleşmesine dayalı tazminat aldınız mı? Ek bir tazminat aldıysanız sigorta sizi işsiz kalmış değil anlaşmalı ayrılmış sayıyor. Sadece yasal haklarla ayrılıp işsizlik ödeneğine hak kazanıyorsanız teminat kapsamında kredileriniz ödenir.


  • en bi orijinal  (01.02.24 21:22:21) 
kidem tazminati, yillik izinler ve 2 ay is aramayla ilgili olan odemeleri yaptilar.

biraz fazla odenmis olabilir. ikale konusunu bilmiyorum ama bir bakayim.

cok tesekkur ediyorum ilginiz icin
  • foster  (01.02.24 22:12:49) 
Rica ederim ne demek. Umarım kısa zamanda yetkinliklerinize uygun bir iş bulursunuz.

Bahsettiğiniz ödemeler işsizlik ödeneği almanıza ve kredi ile ilgili sigortanızı kullanmanıza engel değil. Kredi ile ilgili sigortayı kullanmanız kkb skorunuzu da bozmaz. Sigortayı bu risk için yaptırdınız, kullanmaktan çekinmeyin bence.
  • en bi orijinal  (01.02.24 23:20:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.