[]

Sigorta - evlilik yoluyla tayin sorusu

Kız arkadaşımla ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Henüz bir kurumda çalışmadığım için sigorta girişim yok. Evlenip kendisini (memur) yaşadığım şehre tayinini aldırmak istiyoruz. Fakat bunun için bir yıl sigortalı olarak çalışmak zorundayım.

Soru: Evlenince kız arkadaşımın ailesinin olduğu şehre yerleşmek istiyoruz. Ben şu an komşu bir şehirde, ailemle yaşıyorum. Peki bu durumda evlenip yaşamak istediğimiz şehirde mi işe girmem lazım (bu durumda kira, ev düzme, faturalar ve yemek gibi masraflarım olacak), yoksa bir yıl ailemle yaşadığım şehirde çalışıp, yılımı doldurduktan sonra evlenirken istediğimiz şehirde bir işe geçip hemen tayinini bu şehre aldırabilir miyiz?

Ek: Sigorta primlerini kendim ödesem, istediğim şehirde fiilen çalışıyor gözükebilir miyim? Yasal mı, mümkün mü?

 
sigorta için 2 yılda 360gün sigortalı gözükmeniz gerekiyor. kesintili de olabilir. sorun değil. hesaplıyorlar onu. tayinde sadece sigorta belgesi değil işletme kayıt belgesi ve görev yeri belgesi istenir. eğer yapabiliyorsanız tayin isteyeceğiniz yerde kendinizi sigortalı gösterin garanti olsun. ama dediğim gibi tayin evraklarında eş durumu yapabilmesi için kız arkadaşınızın sizin tayin istenecek yerde çalışıyor olmanız gerekiyor ki aile birliği mazereti olsun. aksi halde görev yeri belgeniz hangi şehir, ilçedense oraya tayin isteyebilir.


  • dedim ben sana  (31.01.24 21:03:35) 
Ne memuru? Polis de memur sözleşmeli pozisyonlar da memur. Yüzde 90 tayin çıkmaz. İyi referans gerekir. Bu ihtimali düşünerek kendi şehrinizde işe girin.


  • dissendium  (31.01.24 21:14:02) 
Öğretmen. Tanıdığım herkes evlenip direkt memlekete döndü. Kimsenin referansı veya tanıdığı yok. Emin misiniz?


  • dejame  (31.01.24 21:23:12) 
3 sene sözleşmeli çalışacak önce sonra kadroya geçecek. 1 sene kadrolu çalıştıktan sonra ancak eş durumu tayini isteyebilir.


  • dedim ben sana  (31.01.24 21:29:30) 
Karışıklık olmasın, kız arkadaşım 3 senesini doldurup kadroya geçti. Ben memur değilim, özel bir şirkette çalışacağım.


  • dejame  (31.01.24 21:33:14) 
o zaman sorun yok. 1 sene kadrolu çalıştıktan sonra görev yeri belgenizin olduğu yere tayin isteyebilir. 360 gün sigortanız varsa şayet.


  • dedim ben sana  (31.01.24 21:48:06) 
Öyleyse şimdilik ailemin yanında bu şehirde işe girip 1 yılımı doldurunca taşınmak istediğimiz şehirde işe gireyim, durduk yere ev kiralayıp masraf yapmaya gerek yok, değil mi?


  • dejame  (31.01.24 21:52:23) 
kendinizi garantiye alın. tayin döneminden en az 3 ay önce tayin isteyeceğiniz yerde işe başlayın.


  • dedim ben sana  (31.01.24 22:04:14) 
1. Şart: son 2 yılda 1 yıl kesintisiz sigortalı olmanız gerekiyor (hangi ilde olduğu önemli değil)
2. Şart: başvuru vakti, tayin isteyeceğiniz ilde sigortalı olmak gerekiyor. Burada kaç gündür sigortalı olduğunuzun önemi yok. 'Bir yıldır kesintisiz işini sırf tayin için bırakmamıştır' diye değerlendiriliyor.

  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (01.02.24 09:51:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.