[]

Eve uzak ama sevdiğin bi iş mi yoksa eve daha yakın az sevdiğin iş mi?

Bu sıralar üzerine düşündüğüm bir ikilemdeyim. Arkadaşlarım farklı değerlendirmeler yapıyor, diğer insanlara sormak istedim. ikilemi formülize edip görüşlerinizi alacağım:)
Ben İstanbulda öğretmenim ve evim anadoluda kadıköyde işim karşıda bayrampasada. güzel bir okulda, yol gidiş geliş tam 1 saat ve bir tık yorucu. trafiksiz ama kalabalık, marmaray metro modu 4 gün yaşanıyor. Aylar oldu alışamadım çin'den metro görüntüleri izlemek gibi geliyor:)
Okul ise harika çünkü yüksek puanlı öğrenciler, felsefe öğretmeniyim ve bunu etkili bir şekilde yapabilmek için öğrenci profili önemli. Daha çok çalışmanız gerekmesi de cabası.
Yani bu sizin için A seçeneği olsun, yolunuz uzak sizi zihnen ve bedenen yoruyor ve vaktinizi alıyor, bi yandan da mesleki tatmin yaşıyorsunuz keyifle çalışıyor motive oluyorsunuz.
Diğer yandan B seçeneği ise yolun toplu tasıma ile 40 dk olduğu, trafiğe maruz kalınabilen ama uygun havada motorla 15 dk da gidebildiğim, maltepe civarında bir okul. Mesleki tatmin görece daha az. Hiç yok değil ama rutine dönme riski daha fazla.
Yani B seçeneğiniz, eve daha yakın ve daha kolay bir iş ama mesleki doyum daha zor olacak. Ama öte yandan vaktiniz ve everjiniz size kalıyor.
Siz olsanız hangisini seçerdiniz? A mı B mi? :)

 
Taşınamıyorsam eve yakın olan iş. Akşamları insanın kendine ayırabileceği zaman kalması büyük konfor.


  • rayde  (31.01.24 17:07:41) 
Ben A'yi secerdim. Düşük ogrenci profili dusuk veli ve dusuk ogretmen/idare cevresini de getirir, is tatmini duser bos islerle ugrasma orani artar.


  • instant crush  (31.01.24 17:08:07) 
Net a
Yol 1 saat is 10 saat suruyor fp olarak a

  • eja  (31.01.24 17:16:49) 
Yakın dediğiniz yere uzak dediğiniz yerden daha uzun sürede gidiyormuşsunuz. Ben mi yanlış anladım. Uzak dediğiniz yer gidiş 30 dakika geliş 30 dakika. Yakın dediğiniz yer gidiş 40 dakika.

Beni her gün karşıya geçmek istemezdim. Maltepe iyi.
  • dissendium  (31.01.24 17:18:11 ~ 17:18:33) 
Bence yaşa bakmak lazım. Yaş 40+ ise eve yakın olan, 30'lar ve altı ise uzak ve çok sevilen...


.
  • kartallar yuksek ucar  (31.01.24 17:28:08) 
istanbulda eve yakın iş büyük avantaj, ama istanbul için 1 saat makul bir süre. muhtemelen marmaray ve metro yapıyorsunuz. burada süreniz değişmez maksimum 5dk oynar o da bir sonraki metroyu beklemek için. fakat öbür tarafta anadolu yakasında otobüse binerseniz trafik işin içine girer ve o yol bir gün 40dk sürer ertesi gün bir yağmur yağar 1 saat 40dk olur.

imkan varsa a seçeneğine daha yakın misal tek metroyla ulaşılabilen bir yere taşınmak.
  • my fault  (31.01.24 17:42:24) 
İstanbul için eskiden yazılı olmsyan bir kural vardı. Kadın işine en fazla 30 dakika, erkek işine en fazla 3 saat mesafede bir ev olmalı.


  • alfired  (31.01.24 22:10:47) 
A seçeneği marmaray artı metro toplam 1 saat. Yani 1 saat git 1 saat gel toplam 2 saat. Hiç sekmiyor çünkü trafik yok raylı sistemler.

Diğeri 40 dk git 40dk gel gibi gözüküyor. Ama tamamı trafikte geçecek, yol 6 km ama sapa bir yerde maltepede. Motorla 15-20dkda gidilir uygun hava şartlarında. Yaşım 29 meslekte ilk yıllarım yani hala görece enerji var:)
Ben de çoğunluk gibi A'yı seçiyorum, mesleğin tadını alabiliyorken almak lazım diyerek. Yanıtlar icin tesekkürler
  • rebecca  (31.01.24 23:21:02) 
Eve uzak demişsiniz ama Kadıköy Bayrampaşa uzak sayılmaz.
eğer uyuyorsa metrobüsle tek vesait rahatça gidip gelebilirsiniz.

Kadıköy'ün trafiğini de hesaplarsanız eve yakın dediğiniz okulla, bayrampaşaya gidip gelme süreniz aynı sayılır, (tabi fenerbahçe maçlarının olduğu günler hariç)
  • durbidakka  (01.02.24 10:40:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.