[]

Adres degisikligini ilce nufus mudurlugunde yapma

E-devlet'ten yapamadik ya. Yeni adresimizin daire numarasini girdirmiyor, orasi yazilamaz gozukuyor, orayi girmeyince de uyari veriyor, girmedin diyor. Neyse nufus mudurlugune gidecegiz artik.

Aileden bir kisi tum kimlikleri toplayip gitse olur degil mi? Bizzat herkesin gelmesine gerek var mi?


 
bir kişinin gitmesi yetiyor. kira sözleşmesi yahut herhangi bir abonelik sözleşmesi istiyorlar.


  • odiyus  (30.01.24 21:29:20) 
Yeni adresiniz yeni yapılmış bir site ise adresi yanlış (ya da sistemde gözüktüğünden farklı) girmeye çalışıyor olabilirsiniz.
Benim başıma iki kere geldi. Normalde her yerde "D" diye geçen bina, resmi adres sisteminde 4 diye, geçiyormuş. "B" diye geçen bina "A" diye geçiyormuş vs.
Eğer bina numarasını girdikten sonra daire numarası girdirmiyorsa harfleri dükkanlara vermiş olabilirler.

Öncelikle yönetime sorun, adres sistemde nasıl gözüküyor diye. Nüfus müdürlüğüne de o bilgiyle gidin. Sistemde söylediğiniz şekilde adresi bulamazlarsa nüfus müdürlüğünde de bulamayacaklar yoksa.
  • burfak  (31.01.24 08:56:00) 
@burfak 20+ yillik kendimize ait mustakil ev. Dukkan falan da yok, baska bir mustakil ev ile yapisik halde bolgenin mimiarisi geregi, faturasi, postasi dogru gelir senelerdir babam gidecekti bakalim nufus mudurlugune ne olacak?


  • speedy  (31.01.24 10:02:37 ~ 11:46:23) 
Dairede herhangi bir kişi kayıtlı değilse yani eski kiracı veya eski ev sahibi daireden kaydını aldıysa hiç bir evrak istemiyorlar.

sadece siz kendiniz bütün aile işlemini yapabilirsiniz.

herhangi bir nufusa gidip işlemleri yapabilirsiniz.

ben geçen sene yaptım, edevletten olmamıştı.

kira kontratını istemediler ama siz yanınızda bulundurun eski kiracı kaydını almadıysa sizi o daireye alıp eski kiracıları boşa çıakracaklar.

Onlar da belli bir süre içinde almazlarsa ceza yerler.
  • liberal  (31.01.24 14:40:42) 
@liberal
Herhangi bir nufus mudurlugu olmuyormus iyi mi? Ailem Istanbul'dan Bursa'ya tasindi. Istanbulda bagli bulundugumuz ilce nufus mudurlugune gittik, Bursa'da basvurun deyip yollamislar babami

  • speedy  (01.02.24 23:23:18) 
2022 eylül ayında ben oturdugumdan aşka bir ilçeye gittim ve yaptım, belki bu sene değişmiştir ama bizzat yaptıgım için yazdım.

www.nvi.gov.tr

4. Adres bildirimi nereye yapılır? e-Devlet’ten yapılabilir mi?

Adres bildirimi, yurt içinde nüfus müdürlüklerine, hizmet alımı ile ilgili başvuru sırasında, Bakanlıkça belirlenen adrese dayalı hizmet sunan kuruluşlara da adres değişikliği bildiriminde bulunulabilir. Yurt dışında yaşıyorsanız adres bildiriminizi dış temsilciliklere yapabilirsiniz.
  • liberal  (02.02.24 09:38:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.