[]

%25 Kapora İsteyen Bayi

Merhaba.

Alacağım aracın fiyatı 1.7 milyon.
Kredi işleri sebebiyle alım işini 1 hafta ötelemem gerekti, satış yetkilisi de 500.000 TL kapora istiyor. Birincisi bu ücret fazla değil mi? İkincisi, ödemeyi yetkili bayinin hesap numarasına yapacağım ancak dekont haricinde başka bir yazılı kâğıt vermiyorlar. Sizce güvencem var mı?

 
Bu arada zaten daha önce 2500 kapora göndermiştim. Ancak işler ertelenince meblağı artırmak istedi.


  • french lover  (29.01.24 14:38:55) 
şu an araba arzında bir sıkıntı yok. ben olsam şöyle derim; kardeşim elimde olmayan sebeplerden dolayı alışverişimizi bir hafta ötelemek zorunda kaldım. eğer bu süre içerisinde arabayı satabiliyorsan sat, satamazsan ben haftaya gelip arabayı alacağım. koy postayı yolla. bazı bayiler hala pandemi dönemi sonrası satıcıların kendini kaybetmesi durumunu aşamadı.


  • asap raki  (29.01.24 14:44:47) 
satışçı prime oynuyor olabilir mi? malum ay sonu geldi.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (29.01.24 14:48:45) 
valla bizden de 500-600bin kapora istiyorlardı. sonra bir yer 100bin istedi orayı attım resmi hesaplarına. ad soyad kapora diye attım bir şey olacağını sanmıyorum.

ben atalı 1-2 hafta oluyor. aracın gelmesini bekliyorduk. bugün yarın da kalanını atıcam.

sanırım insanlar sıraya girip vazgeçiyorlar, caydırıcı olsun diye yüksek alıyorlar
  • ananiyimioguz  (29.01.24 14:51:10 ~ 14:51:19) 
fazla. ben vermem. araba alırken 5000 tl kapora vermiştik 1.35 milyonluk araca.
araç gelene kadar kaybın fazla olur. 500.000 tlnin günlük faizi 500 tlden fazla.

araç bulmak kolay. verdiğin kaporayı da geri iste.
  • jelly bear  (29.01.24 14:52:54 ~ 14:57:35) 
Yüksek miktarda kapora verirseniz, elinizde de sözleşme filan yazılı (hukuki) belge yoksa ... aracı ciddi oranda zamlı satın almak zorunda kalabilirsiniz. Zam geldi sizin fiyat geçerli değil ... derlerse, ayıkla pirincin taşını.


  • alfired  (29.01.24 16:11:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.