[]

50 bin Türk lirasına kadar masaüstü ya da dizüstü bilgisayar tavsiyesi?

Kendime hediye almak istiyorum. Çoğunlukla akşam iş çıkışı eve gelip birkaç saat oturup kafa dağıtmak maksadıyla oyun oynayacağım. Konsol var (Xbox series s) aynı tadı vermiyor bana.

Beklentilerim;
- Böyle bir rakam verdikten sonra en azından 2-3 sene içerisinde çıkacak oyunları orta ayarlarda kasmadan, donmadan ya da ateş püskürtmeden oynatabilecek olması.
- Masaüstü sistem önerecekseniz monitör ile birlikte önerin. Çünkü monitörüm yok.

Önerinizle birlikte neden dizüstü ya da neden masaüstü önerdiğinizi de belirtirseniz çok memnun olurum. Zira bu konuda kafam çok karışık. Masaüstünde çok daha iyi bir sistem olabilir fakat mobilize değil. Dizüstü mobilize olmasına rağmen çok ağır ve nereye götürüp oyun oynarım ki zaten?

Umarım okuyanların başını ağrıtmamışımdır. Öneri verenlere ve sabırla okuyanlara teşekkür ederim.

 
@aman üstüme geliyorlar yok hocam. Ne dizüstü ne de masaüstü başka bir bilgisayarım yok.


  • ulukayin  (28.01.24 21:51:15) 
o paraya alacağınız masaüstü lapton 4-5 katı falan olur.

oyun ise masaüstü
  • duyurukullanıcısı  (28.01.24 22:07:57) 
www.monsternotebook.com.tr

dizüstü olarak bunu aldım kendime çok memnunum. t7'sini de alabilirsiniz tabii.
bi cyberpunk oynuyorum dlss açıp, off.
başka bilgisayarım da yok. tavsiye ederim.
  • matilda  (29.01.24 10:55:25) 
Msi Katana 15 aldım ben de 2 ay önce. İçerisinde RTX 4070 var. Şu an ultra ayarda açmadığı oyun yok. Fps de 100 üstü genelde ultrada dahi. Bu demek oluyor ki önümüzdeki 3-4 sene rahatız. 5 sene sonra orta ayarlara kısmaya başlarız. 8 sene sonra da idare eder ama son çıkan oyunlar kasmaya başlar. Sonuç olarak tavsiye ederim.

Fakat diyorsanız ki laptop a ihtiyacım yok; öyle arada salona geçeyim tv ye takayım veya çantaya atayım yazlığa gideyim köye gideyim arkadaşa gideyim orada oynarım falan demiyorsanız kasa almanız sizin için performans olarak daha mantıklı olur ve ileride mesela ekran kartı az gelmeye başladı, rahatlıka upgrade edebilirsiniz.

Kasalarda da rtx 4070 + monitör hatta 2. ele yönelirseniz rtx 4070ti + monitör şeklinde toplayabilirsiniz. Ben bulabildiklerimi aşağıya yazıyorum.

www.sahibinden.com
www.sinerji.gen.tr
www.itopya.com

www.monsternotebook.com.tr
www.hepsiburada.com
www.hepsiburada.com
  • ananiyimioguz  (29.01.24 11:25:52 ~ 11:26:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.