[]

Anlık unutkanlık yaşıyor musunuz? Bir çözüm yolu bulabildiniz mi?

Arkadaşlar Merhaba,

Aranızda sık sık ANLIK UNUTKANLIK yaşayanlar var mı?
Yani benim bildiğim bu herkese olur. "Ne yapacaktım ben ya?" "Niye bu odaya geldim şimdi ben?" "Ay aklımda ne vardı benim?" gibi.
Bu aralar bende çok sık olmaya başladı bu durum. Anlık olarak ne yapacağımı, ne aradığımı falan unutuyorum. En fazla 5 sn sonra aklıma geliyor ama gene de can sıkıcı.

Bir anlığına donup sonra kaldığı yerden devam eden telefon gibiyim. Yani işlevselliği var ama akıcılık konusu sıkıntılı.

Devamlı "Ne arıyordum ben? Haa gözlük." ya da "Neye bakacaktım ben ya? Haa şu." durumu yaşıyorum ve moralim bozuluyor.

Biraz stresli biriyim. Orta derecede uyku apnem ve haşimatom var. Bir de son 1 aydır geceleri hiç verimli uyuyamıyorum. Uykularım hep bölük pörçük.

Bunlardan dolayıdır herhalde diyorum ama emin olamıyorum.
Sizde de oluyor mu bu durum? Siz ne tarz bir çözüm geliştirdiniz?

Günlük rutin içinde bu durumu daha az yaşamak için ne yapmalıyım? Pratik, işe yarayan bir çözüm yolu var mıdır bildiğiniz?

Bu arada düzenli vitamin takviyesi kullanıyorum. (B12, D, Çinko Bakır, Magnezyum) Yani o yüzden olacağını pek sanmıyorum.

 
b12, d vitamin falan.


  • Lubb  (28.01.24 16:17:31) 
Teşekkür ederim ama vitamin eksikliği olamaz. Düzenli olarak vitamin takviyesi kullanıyorum. (B12, D, Çinko Bakır, Magnezyum)


  • anaphylacticshock  (28.01.24 16:24:47) 
Benim hayatım unutmak üzerine. Belki sorunumuz aynı değil ama bende adhd var. Psikolog meditasyon ve anda kalma egzersizleri vermişti. Anda kalmaktan kastım, aynı anda bir kaç şey yapmamak. Yemek yerken bir şey izlememek, bir şey izlerken telefona bakmamak gibi. Konsantre olarak bir şeyler yapmadığım için unutkanlığımı arttırıyormuş.

Meditasyona başladığımda konsantrasyonum ve unutkanlığım iyiye gitmişti gerçekten. Sonra bıraktım üşenmekten.

12den önce uyuyup, uykuyu almak da bende çok etkili oluyor. Uykusuzluk kaynaklı da olabilir.

Takviyeleri sizin öyle almanız bir parametre değil. Kan tahlili olduktan sonra eksikleri doktor verir, doktorun dediklerini kullanıp bittikten sonra tekrar kan tahlili verilir ve son duruma bakılır. Belki de takviye kullanıyorsunuz ancak emilim gerçekleşmiyor. Böyle bir durum varsa farklı bir yol izler doktor.
  • jazzabel  (28.01.24 16:36:42 ~ 16:37:24) 
Ben bir suredir boyleyim, ustelik sornadan aklima da gelmiyor. Oyle devam ediyorum bakalim henuz hayati bi seyi unutmamisim gibi duruyor. Cok onemli olsaydi zihnim tutar birakmazdi onu, unutuyorsa vardir bi bildigi :)))


  • nic cage  (28.01.24 17:01:19) 
Diyelim sözlükte bir şey okuyorum, aklıma başka bir şey geliyor "aa buna wikipedia'da bakayım" diyorum. wikipedia'yı açıyorum. niye açtığımı unutuyorum. genellikle bir kaç saniye sonra hatırlıyorum. arada hiç hatırlayamadığım da oluyor.

uyku düzenimin bozuk olduğu zamanlarda bu durumlar artıyor. bir ara düzenli olarak sudoku çözüyordum iyi geliyor gibi sanki. bu arada bahsettiğiniz vitamin takviyelerini kullanıyor olmanız ilgili vitaminlerin sizde yeterli miktarlarda bulunduğunu garanti etmez. kan değerlerine baktırmak gerekiyor özellikle D vitamini konusunda.
  • pispinti  (28.01.24 17:06:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.