[]

Düzenli olarak VR gözlük kullanan var mı?

Ben 1-2 haftadır kullanıyorum. Bende şöyle bir sorun yarattı. 1 saatlik kullanım sonrası gözlerim kan çanağına dönüyor. Kuruyor. Acıyor. Kızarıyor. Kapanmaya başlıyor. İnanılmaz yoruluyor. Yatıyorum kalkıyorum tüm günü kıpkırmızı gözlerle geçiriyorum.

Gözümden uzaklaştırıp denedim ayarı var ya hani. Bir şey değişmedi. Gözüm 1.25 derece aslında çok değil ama gözlükle denedim. Durum yine aynı.

Neden böyle oluyor 1 saatte pert oluyorum, içerisine 4k film atıp izleyeyim diyorum, ortam çok güzel, aşırı net, sinemadan daha iyi neredeyse.

Fakat filmin yarısında işkenceye dönmeye başlıyor. Bu tarz bir sıkıntı yaşan var mı? Çözümü var mıdır?

 
İlginç, bende böyle bir sıkıntı olmuyor. Hatta etrafımda düzenli olarak kullanan bir çok kişi de var ama hiçbirinden böyle bir şikayet duymadım.

DAha sık karşılaşılan sıkıntı gözlüğün baş dönmesi ve mide bulantısına yol açması. Hatta gözlüğü çıkardıktan sonra geçmeyen, acile giden biri bile oldu.

hangi gözlük?
  • king lizard  (28.01.24 13:08:41) 
Yok bende sanal ortama uyumsuzluk olmadı sevdim baya ama gözler 1 saate gg dedigim gibi.

Meta Quest 3
  • ananiyimioguz  (28.01.24 13:11:42) 
Gözlerinizi yeterince kırpmıyor olabilir misiniz? Bana bir ara bilgisayarda olmuştu, çok odaklanıp çalışırken meğer gözlerimi kırpmayı unutuyormuşum lol.


  • inawen  (28.01.24 17:07:03) 
öncesinde veya sonrasında göz damlası kullanmak mantıklı olabilir. Çok ekrana bakan biri olarak bende göz kuruluğu çıkmıştı. Çok kırparsan sorun olmuyor aslında.

www.youtube.com
şurada doktorun anlattığı gibi, yakından piksellere bakınca göz kilitlenip ona adapte oluyormuş, kırpmayı unutuyormuşuz.

bu arada bence VR gözlük 40-50dkdan sonra sıkıntı zaten. Ben 40dk falan oyun oynadığımda da çıkarınca bir süre kendime gelemiyorum gerçek dünya garip geliyor haha. 3D film izlenirse harika görünüyor (180 derece 3D videolara bak, harika) ama düz film için ne kadar sinema ortamı veya farklı ortamlarda izleyebiliyor olsam da gözümü o şekilde yormam. İyi bi projektör alırım veya Oled TV, uzağa bakarım.
  • nhk ni youkosu  (28.01.24 18:34:40 ~ 18:37:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.