[]

sıfır girilen kiralık evde sıfır izolasyon olması

merhaba. 3-4 senelik yeni bir daireye kiracı olarak girdim. apartmanda ses izolasyonu sıfır. alt ve üst komşular ne yapıyorsa naklen duyuyorum ve bazen saatler sürüyor. psikolojim bozuldu bazı geceler uyuyamıyorum. eve yeni girdiğimden ve izolasyon konusunun girerken hiç belirtilmemesinden ev sahibinden evin tamamını veya en azından bazı odalar için ses izolasyonu yaptırmasını isteme hakkım var mıdır?




 
Böyle bir şey talep edemezsin. Etsen de yapılabilir bir şey değil zaten.


  • Mirket  (27.01.24 12:20:29) 
Ses izolasyonu olan yer ben gormedim valla. Evinde yeterince eşya var mı? Ev boş olunca ses çok olur. Bir de zamanla bu seslere çok dikkat etmiyorsun. İlk etapta taktığın için daha da rahatsız edici oluyor. Zaten sonradan ses yalıtımı da olmaz. Onu inşaat sırasında yapmaları lazım. Tavsiyem, bir süre kulak tıkacı ile uyuman.


  • prole  (27.01.24 13:11:49) 
üsten gelen ses için yapacağınız per bir şey yok, ancak alttan gelen sesleri birazda olsun engellemek için, uyuduğunuz veya oturduğunuz odalar için kalın halılar serebilirsiniz.


  • Rao  (27.01.24 13:15:39) 
Benim bildiğim Türkiye'deki yeni yapılarda eskilere oranla daha ciddi bir sorun bu ses yalıtımı. John bloor da demiş zaten.
Malesef bir hakkiniz yok :/

  • logisticsmanager  (27.01.24 14:46:09) 
arkadaşım yumurta kartonu ile kaplamıştı tavanını süper ses izalasyonu.internette bolca görseli var.


  • jamswety  (27.01.24 16:31:05) 
Ses yalıtım paneli diye aratırsanız bir çok çözüm var.


  • rumpleteazer  (28.01.24 01:13:58) 
türkiyede toplu konutlarda ses izolasyonu kötü, tünel kalıp binalarda ses izolasyonu yok, bilmemkaç kat üsttekinin sesini bile duyuyoruz diyenler çok ama tünel kalıp toplu konuttayım ve şikayetim yok benim. istisnalar var ve istenirse yapılabiliyor demekki?

pcde ses sistemi olarak açık hava müzik sistemi kullanıyorum, 1100watt. 2 tane 1 metreden yüksek kabin var 30'ar cm'lik subwooferlar var kabinlerde. bu ses sistemiyle dizi film izleyip müzik dinlerken sabahlıyorum da yani gecenin 3'ünde 4'ünde bile kullanıyorum. tabi max seste değil :D max seste kendim dayanamıyorum :P ama kısık ses kullanmıyorum yani normal bi 5+1 sistemin max sesinden yüksek olabilir kullandığım ortalama.

geçenlerde jeneratör aldım hatta test etmek için 4-5 saat balkonda jeneratör çalıştırdım. kapıya dayanan şikayet eden olmadı.. üst komşuya ben gidip sordum, sesini duymamışlar bile. ki sormaya gittiğim sırada bile jeneratör çalışmaya devam ediyordu.

ben de üst kattan nadiren ses duyuyorum o da ya baca deliğinden geliyor ya banyodaki havalandırma şeysilerinden.

ha asıl soruya gelelim, sanmıyorum böyle bir talepte bulunabileceğini. sana ses yalıtımlı burası diye özellikle yanlış bilgi verdilerse ve bunu kanıtlayabilirsen belki? kendi imkanlarınla bişey yapabilirsen yaparsın yoksa dayanamıyorsan taşınırsın.
  • konetsu  (28.01.24 08:45:24 ~ 08:46:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.