[]

3,39dan kredi çekilir mi?

SB

100 bin 24 ay. 164 yapıyor, 50 bin 24 ay ise 82 geri ödemeli.

Çekip faize koymayı ya da dolar almayı düşünüyorum üçüncü bir seçenek yok. Bu paraya ihtiyacım yok, taksidini zorlanmadan öderim.

Atraksiyona girmeye gerek var mı

 
Bence gerek yok. Taksit taksit odemeseniz, 24 ay sonra tek seferde odeme yapsaniz bile dolar'in en az yuzde 64 artisla 49 lira olmasi gerekiyor. Dolar, 2026 ocak ayinda 50 lirayi gecmis olur mu bilmiyorum, 50'nin altinda durabilir. Ama zaten bu sizi kurtarmaz, cunku her ay taksit odeyeceksiniz.

Yani demek istedigim, bu parayla dolar alirsaniz zarar edersiniz. Faize koyarsaniz zaten zarar edersiniz, kredi faizleri, mevduat faizinden daha dusuk olamaz.
  • ahm1  (26.01.24 23:05:09) 
Düzenli gelir varsa yapıştır. En azından birikim olur. Altın, yabancı hisse senedi, tr hisse senedi fonu oĺarak sepet yapabilirsin. Yatırım tavsiyesidir veya değildir.


  • nano mercy  (27.01.24 00:06:18) 
100 bin 24 ay sadece altında dursa, 24 ayın sonunda en az 250 bin olur.

250-164=86 bin tl net profit.
  • zeleno  (27.01.24 00:31:47) 
merkez bankası faiz oranları 1 sene öncesinin 6 katı şu an. yani dolar geçen seneki gibi her ay %10 artmaz.

daha fazlası için "dolar/tl kuru tahmini" diye aratabilirsiniz. çeşitli uluslararası bankalar tahminlerini paylaşıyor. mesela: www.politikyol.com

yani şöyle söyleyeyim. 2026 ocak ayında dolar 60 lira olsa bile siz yine zararda olacaksınız. çünkü her ay dolarınızı bozdurup taksit ödemek zorundasınız.

faizin neden bu kadar arttırıldığını bilmiyorsanız bu işlere girmeyin.

şöyle bir örnek vereyim: düz hesap faizler %50 diyelim. yabancı gelsin parasını liraya çevirsin diye bu kadar faiz veriliyor. yani aslında bu geçici bir çözüm. yapısal bir çözüm değil. tefeciden para istiyoruz gibi düşünün. adamın bir milyar doları var diyelim, getiriyor 30 liradan bozduruyor 30 milyar lirası oluyor. bunu faize yatırıyor, 1 senede 45 milyar lirası oluyor. dolar sene sonunda 40 lira oldu diyelim ve adam da faizler düştü diye parasını çekmek istedi diyelim, 40 liradan 1 milyar dolarını geri alıyor. geri kalıyor 5 milyar lira, onu da 125 milyon dolar yapıyor. etti mi sana bir senede dolar bazında %12 faiz? dolar bazında %12 faiz demek hiç kimsenin tahayyül edemeyeceği bir şey. avrupa'da, abd'de olsam evi arabayı satıp parayı türkiye'deki bankalara yatırırdım. yani? piyasada tl azalacağı için tl'nin değeri öyle eskisi gibi her gün bir lira bir lira düşmeyecek.

hadi diyelim bu paradan vergisini versin (genelde zenginlerden vergi alınmıyor gerçi ama hadi senin hatrına kabaca bir hesap yapalım), hadi düşsün düşsün dolar bazında %10 faiz olsun senede. bu bile müthiş bir rakam.
  • ahm1  (27.01.24 00:39:57 ~ 00:51:10) 
taksidini zorlanmadan ödeyeceğine o oranda altın al at kenara derim.24 ay sonra yaparsın muhasebesini.


  • jamswety  (27.01.24 17:03:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.