[]

İlaçlı tomografi sonucu

Merhaba annem rahim kanseri tedavisi görüyor. Doktor kontrol amaçlı ilaçlı tomografi istemişti. Her şey normal ancak şu iki nokta kafamı karıştırdı.

Mide antrumunda diffuz duvar kalınlık artışı izlenmiştir; klinik gereklilik halinde endoskopik inceleme önerilir.
Her iki surrenal bezde volümlü görünüm, sol surrenalde nodüler lezyon

Bir metastaz yapmış olabilir mi? İnternetten bakmak gibi bir hata yaptım elbette ki

 
Geçmiş olsun. Mİde duvarı kalınlaşması, helikobakter pilori'den (reflüye yol açan bir bakteri) dolayı da olabilir, hemen panik olmayın ama yine de endoskopinizi yaptırın. Sürrenal bezde nodüler lezyon, sık görülür. Kontrast madde tutuyor muymuş? Bİr de daha önceki mr/tomografilerde var mıydı? Dediğim gibi, ciddi bir şey olsa, lezyonun tam ölçülerini ve kontrast madde tuttuğunu belirtirlerdi. Bence o ciddi bir şey değil.

Bence metastaz kousunda içinizi ferah tutun. Tabii yine de, doktorunuz bir baksın.
  • PhoenixRising  (27.01.24 15:33:03) 
Çok teşekkür ederim içim çok rahatladı. 1 sene önceki çekimde herhangi bir şey yoktu. Hatta 3 ay önce çekilen pet/ct'de de bir tutulum yoktu. Sürrenal bezdeki Nodül boyutunu yazmayı unutmuşum 9x7 mm olarak görülmekte ancak kontrast madde tutulumu ile ilgili bir şey yazılmamış


  • Sakinolmamlazim  (27.01.24 16:48:33) 
Kontrast tutulumu olsaydı yazardı. Boyutları da küçükmüş. Tabii dokotrunuz size daha ayrıntılı bilgi verir ama siz içiniziferah tutun.


  • PhoenixRising  (27.01.24 18:21:36) 
İnanın içimi çok ferahlattınız. Eksik olmayın tekrar çok teşekkür ederim


  • Sakinolmamlazim  (27.01.24 19:07:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.