[]

evlilik icin saglik raporu

merhabalar. bu raporun tetkikleri icin SMA testi zorunlu mu? zorunlu olacak diye duymustum ama henuz oldu mu bilmiyorum.

bir de istanbul'da butun gerekli test ve tetkiklerin yapilabilecegi bir ozel hastane onerebilir misiniz, fiyati cok ucuk olmayan? nisanlim turk vatandasi degil o yuzden devlet hastanesine gidebiliyor muyuz emin degilim.

tesekkurler

 
Sağlık raporunu aile hekiminden alabilirsiniz. Özel hastaneye para vermeye gerek yok. Sma zorunlu değil ama gitmişken onu da yaptırın. Sma sonucunun çıkması 3 ayı bulabiliyor, eğer 3-4 çocuk sahibi olmayı düşünmüyorsanız mutlaka yaptırın.


  • etna  (26.01.24 17:13:40) 
tesekkur ederim etna. smayi cocuk oncesi kesinlikle yaptiracagiz, ama nikah icin biraz acele etmemiz gerekiyor birtakim sebeplerden dolayi o yuzden simdilik yaptirmasak olur mu diye merak etmistim.


  • aweamadeus  (26.01.24 17:23:42) 
aceleyle bir ilgisi yok, kan alırken diğer testler için bir veya birkaç tüp alırken bi tane de sma için alıyorlar. Bu kadar. (Ayrı ayrı aile hekimlerimizden almıştık biz, yabancı olan erkek mi kadın mı bilmiyorum, Sma testini önce erkeğe yapıyorlar pozitif çıkarsa kadına da bakıyorlar)

yani zaten sma sonucu çıkmasını beklemeden, diğerleri çıkınca raporu veriyorlar. Özelde vs. oluyor mu nasıl oluyor bilmiyorum. Normal şartlarda aile hekimi + verem savaş polikliniğinden akciğer filmi isteniyordu.
  • nhk ni youkosu  (26.01.24 17:36:31 ~ 17:38:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.