[]

SSD sonrası Windows’un akıbeti?

Selamlar. Laptop’un yavaşlığından dolayı ram eklemesi ve ssd yükseltmesi yapacağım.

Şimdi windows haliyle hdd’yw kurulu. Ben ssd’de olsun istiyorum. Dolayisiyla ssd için yeni bir kurulum usb’si hazırlamam gerekecek buraya kadar tamamız sanırım.

Benim merak ettiğim, laptop’un kendi lisansı normalde 8.1 miydi neydi ve zamanında ücretsiz yükseltme ile winfows 10 yapmıştım. Şimdi ben windows 10 usb’si hazırlarsam lisans kodu istemeden direkt kurabilir miyim yoksa laptop alındığında üstünde orijinal hangi sürüm varsa onun kurulum usb’sini mi hazırlamam gerekiyor?

 
şu an yüklü olan windows lisans keyini okumak için yöntemler var. yada yeni modellerde bu key biosa gömülü geliyor yeni yüklemede otomatik tanıyor.

ben olsam şu an yüklü olan keyi bir yere kaydederdim.

www.youtube.com
  • orpheus  (26.01.24 16:00:56 ~ 16:02:04) 
Peki o key 8.1 içindi ya hani, windows 10 için geçerli olur mu aynı key? Ona göre download edeceğim de 8.1 veya 10 olarak.


  • jamiro  (26.01.24 16:02:37) 
Ben windows 8 ilk çıktığı zamanki kampanyadan retail versiyonunu almıştım sizinki de böyle bir şey mi?

Eğer öyleyse sorun olmaz. Hatta ben Windows 11'i freedos olarak aldığım yeni bilgisayara hiç Windows 10 falan yüklemeden doğrudan kurup girdim keyi. Kabul etmişti. Windowsta uzun yıllardır yükseltmeler ücretsiz zaten artık. Sadece yeni key almak istediğiniz zaman ödeme yapıyorsunuz.

Tabi donanıma gömülü keyler için durum farklı, siz lisansınızı hangi türlü edindiniz bilemiyorum.
  • akhenaten  (26.01.24 16:18:44 ~ 16:20:52) 
Evet ilk çıktığında süreli bir kampanya vardı ücretsiz olarak windows 10’a yükseltmiştik.

Bu laptopta gömülü olduğunu düşünüyorum ama yine de garanti olsun diye key’i buldum komut sistemiyle.

O halde Windows 10 Usb’si yaratıp , key isterse bu keyi deniyoruz… nihai kararım bu yanlış karar değilse.
  • jamiro  (26.01.24 16:49:34) 
Önemli olan, hangi sürümü kullanıyorsunuz? Pro mu, home mu, education mı, single language mi? Bunu doğru seçtiğiniz takdirde lisans otomatik etkinleşir. Laptoplarda genelde single language yüklü gelir, bilmiyorsanız bunu seçin.


  • kesmekes laleler  (26.01.24 17:03:14) 
Yoksa yeni lisans satın almak zorunda kalırsınız ya da korsan aktivasyon yöntemlerine başvurmak.


  • kesmekes laleler  (26.01.24 17:06:01) 
anakarta gömülü key değilse emailinize kayıt ettiyseniz keyi disk değişiminde yine emailinizle girdiğinizde orjinal olarak tanıyor. en azından bende öyle olmuştu. microsoft hesabınıza girip, kayıtlı cihazlarınızı kontrol edin.


  • false pretension  (26.01.24 17:06:42 ~ 17:07:36) 
Ben windows 7 pro lisansı alıp windows 10 pro'ya yükseltmiştim eski makinamı. SSD taktığımda direkt windows 10'un ilgili sürümünü kurduğumda lisans kendisi aktive oldu.

Olmazsa bile sıkıntı yok, çalışan lisanslar 50-60tl.
  • kimlanbu  (27.01.24 11:32:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.