[]

bloke konulan hesaba tekrar para yatırılır mı?

şimdi bana haciz gelmiş ( ya da gelecek, interaktif vergi dairesinde hala görüntülenmiyor). banka hesaplarıma bloke yazısı gönderilmiş, ben zaten tüm paramı çekmiiştim, 8 tl-2 tl falan vardı. öncelikle bana geçmiş olsun :) ama bir şey dikkatimi çekti, bu bankalar cevap yazmışlar haciz isteyene ve takip falan edemeyiz demişler, bu talebi reddediyoruz yazmışlar.

ben şöyle anladım, benim şu ana kadar hesabımda olan paraya bloke konuyor, ama tekrar bir talepte bulununcaya kadar bu hesapları kullanmaya devam edebileceğim değil mi?


 
Giren para haciz işlemi devam ediyorsa ilgili hesaba talep edilen haciz meblağı kadar otomatik olarak blokeleniyor diye biliyorum.

Sonradan para yatırmayı deneyimlemedim Ama şöyle bir durum oldu bende. Benim faizde param vardı. Ona bloke geldi ve o bloke süresince faiz vermeye devam etti benim banka. En son haczettiler be meblağ mal müdürlüğüne aktarıldı. Haczetmedikleri sürece para faizde bile işletlebilir
  • Unde bach canim  (26.01.24 12:28:51) 
anladım, teşekkürler. o zaman ben bankalarla çalışamayacağım, borç bitinceye kadar. internet alışverişi yapıyordum, yalan oldu o zaman.


  • fakat  (26.01.24 12:33:05) 
bu bankaya göre değişebilir. yani banka yeni gelen meblağı takip ederek toplam rakama kadar hacizli tutabilir.

ama teb ve yapı krediden örnek vereyim. o an hesapta gördüğünü blokeliyor. sonra başka bir talimat gelmedikçe o hesaba gelen giden paraya karışmıyor.

aslında test etmesi kolay. hacizli hesabına bir 50 tl gönder. 5-10 gün kalsın sonra çekmeyi dene. bankalarla çalışmayacağım derken var olan kredi kartlarını kullanmaya devam edebilirsin. hatta yeni kredi kartı çıkma ihtimali bile var.
  • orpheus  (26.01.24 16:06:14 ~ 16:07:47) 
yok kredi kartım zaten çoktan kullanıma kapandı, sms gelmişti başka bankalardan gelen bildirim nedeniyle diye. içinde limit de vardı.


  • fakat  (26.01.24 21:48:47) 
Hepsinde işlem yapabilirsin. Sadece o bloke konan miktarı kullanamazsınız. 6 ay 1 sene sonra tekrar e haciz yazısı gönderir banka. O gün o an hesaplarda kaç lira varsa o da bloke olur.


  • alimcgraw  (26.01.24 23:29:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.