[]

bacağın arkasında geçmeyen ağrı, bacağı düzleştirememek vs

selam, kırkbir yaşında erkeğim, iki ay önce sağ dizimin arkasında ağrı başladı. ilk hafta çok şiddetliydi ve durduğu yerde de ağrıyordu. daha sonraki haftalarda ilk şiddeti geçmeye başladı. yani hareketsizken ağrı yapmıyor ama düzleştirmeye çalışınca acı veriyor. özellikle sabahları düzleştiremiyorum. gerinirken mesela orayı gerdiremiyorum acıdan. ve yürürken sol taraf gibi düzleştiremiyorum. akşama doğru biraz düzeliyor gibi ama kesinlikle sıfırlanmıyor.

üç gün önce ortapediste gittim. muayene sonrasında röntgen ve mr çekildi. doktor ekranı bana da göstererek ameliyatlık bişey yok dedi. lodine 300, vermidon plus ve bir de dolgit krem yazdı. kolajen takviyesi ve egsezrsiz programı verdi.

doktora sormayı unuttuğum şeyler var;

1- bu düzleştirince ağrıya sebep olan şey nedir?_ kas spazmı mı, zedelenme mi ya da başka bişey mi?

2-neden sabah düzleştirmeye çalışırken inanılmaz acı veriyor da akşama doğru azalıyor (sıfırlanmıyor asla)

3- uzun yürüyüşler, yani 30 dk gibi normal tempoda bir yürüyüş iyi gelir mi yoksa kötü mü gelir?

4- vermidon plus ağrı kesici olarak geçiyor, benim durduğum yerde hiç ağrım yok sadece düzleştirmeye çalışınca ağrıyor, bunu günde üç defa yazmış. içmesem de olur mu? ağrı kesicilikten başka bi özelliği var mı yani? aynı şekilde dolgit krem var. o da sadece ağrı kesici mi yoksa iyileştirici bi özelliği var mı içerideki mekanizmayı?

5- bir de buz jel uyugal demişti. ben buzlukta bir torbaya su doldurup dondurmuştum, onu uylguyordum. buz jel daha mı faydalı olur?

6- aklınıza gelen başka tavsiyeleri de verirseniz sevinirim, teşekürler.

 
Doktorun üzerine söz söylemiş gibi olmadan birkaç bilgimi aktarayım.

Her türlü eklem probleminde sabahlar daha zordur. Yaşlılarda romatizması olanlarda buna sabah tutukluğu deniyor.

Spor gerekli. Şöyle ki spor etrafındaki kasları güçlendirerek oradaki yükü alır ve eklemdeki problem baskılanır. Ayrıca, bir eklem problemi o eklemin istemeden de olsa acıyacak korkusuyla daha az kullanılmasına, baskı uygulanmamasına, açılmamasına, gerilmemesine sebep olur. Bu durum eklemde kireçlenmeye ve etrafındaki kasların erimesine neden olur.

Jel daha geç ısınacağı ve bacağı daha iyi saracağı için daha iyidir ama donmuş su da yoklukta iş görür. Dikkat edilecek husus buzun tene direkt temas etmemesi ve her 15 dakikadan sonra ara verilmesidir. Aksi taktirde buz yanığı dediğimiz korkunç şeyler oluşur.

Ortopedist başlangıç için iyi fikir. Maddi durumunuzu bilmiyorum ama, gidebilirseniz bir fizik tedavi merkezinde bir FTR uzmanına da görünmenizi öneririm. İzmirdeyseniz tavsiye verebilirim.

Geçmiş Olsun.

Bir ekleme yapayım. Spor gerekli dedim ama, dozu tutturamaz da zorlarsanız kaş yapayım derken gözden olursunuz. FTR uzmanı biraz da bunun için gerekli. Spor dediğin de Body building değil tabii. O eklemi çalıştıracak küçük hareketler, kısa yürüyüşler falan.
  • Mirket  (26.01.24 11:57:40 ~ 12:01:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.