[]

Aşırı gereksiz stres

Kendimi bildim bileli çok saçma olaylara çok fazla panik yapıyorum. Basit hatalarda elim ayagim su icinde kaliyor, vucudum asiri tepki veriyor.

Şu an zaten stresli bir sürecten geciyorum. Hayat duzenimi hala oturtamadim. Bu yuzden bahsettigim durumun daha da arttigini farkettim.

Su an psikolog ya da psikiyatriste gidemiyorum. Gercekten kendimi rahatlatmaya ihtiyacim var. Her gecen gun vucuduma daha da zarar veriyor bu psikolojim.

Bu yuzden su an calismadigim icin de fazlasiyla vaktim var. Neler yapmamı onerirsiniz ? Kendimi kontrol altına almak istiyorum.

 
İngilizce varsa Sam Harris'in Waking Up uygulamasıyla meditasyon öneririm. Olaylara reaktif yaklaşmamamı kolaylaştırdı. Herhangi bir meditasyon uygulaması olur tabii, ben onu kullanıyorum. Wim Hof'un nefes tekniği de faydalı oluyor sakin kalma açısından. Saunaya gidip, meditatif zaman geçirmek de iyi geliyor.

Aslında anda kalıp diğer şeyleri unuttuğun her aktivite bunu kolaylaştırıyor. Ben bunu sporla yapıyorum genelde, tırmanma olur, gym olur, koşu olur. Veya sanat, kitap vs. Ne ile ilgiliysen
  • aynose  (25.01.24 23:33:23 ~ 23:36:54) 
Spora başla. İlk zamanlar zor gelse de bünye spora alştığında salgılanan serotonin sana çok iyi gelecektir.

Bir hobi edin. Yaparken sadece onu düşüneceğin diğer her konuda kafanın boşalacağı bir hobi seni her türlü sorundan resetler.
  • Mirket  (25.01.24 23:42:47) 
@aynose, @mirket +1

Wim Hof nefes tekniğini yaparken bir nevi vücudu strese bağışık hale getiriyorsun.

Güç ve kondisyon antrenmanları ile vücudunun stres eşiğini yükseltebilirsin.

İlave olarak glisemik indeksi düşük gıdalardan oluşan bir beslenme programı uygulaman faydalı olur. Kan şekerinin hızlı çıkıp düşmesi duygu durumun stabilitesini bozuyor.Basit karbonhidrat ve şekerden uzak durmalısın. Eğer düşüklük varsa temel vitaminlerinin minerallerinin seviyesini optimal düzeye getirmelisin.

Sadece tek birşey yaparak bazı sorunlar düzelmiyor. Vücutta birden fazla sistem var. Dolaşım sistemi, sindirim/boşaltım sistemi, solunum sistemi,sinir sistemi...

Bu sistemlerin biri bile düzgün işlemezse diğer sistemler de aksıyor..
  • digits  (26.01.24 00:10:42) 
iyi uyku
meditasyon yada tai chi
iyi beslenme
  • buenosdias  (26.01.24 10:27:59) 
meditasyon ve spor, bilhassa yürüyüs +1


  • mamu  (26.01.24 13:46:58) 
Benzer haldeydim uzun sure bunlari yaptim iyiyim artik

1 iyi beslenme sebze agirlikli ve sekersiz hamursuz

2 spor egzersiz ne oldugu onemli degil rutin yapicaksin

3 dua etmek. Bi sikintin oldumu tanriyla konusup yardim isteyecek ve ona guveneceksin.
  • Zetnikov  (26.01.24 15:05:12) 
Birde kendine hobi bul onunla kafa dagit


  • Zetnikov  (26.01.24 15:05:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.