[]

ABD'deki yazılim firmaları relocate yapıyor mu ?

Avrupa'daki neredeyse bütün ülkeler vize işlemleri konusunda destek verirken, Birleşik Devletler'de ozellikle iş açıklamasında sponsor olamayacaklarını belirtiyor. Bu durum genel mi yoksa benim karsilastiğım firmalar mı boyle ? ABD'de çalısmak isteyen bir yazılımcı icin tek yol green card mı ?




 
ABD'nin çalışma vizesi (h1b) çekilişe dayalıdır yani lottery. Her yıl belli sayıda kişi bu vizeyi alabilir.

Eğer böyle olmazsa ABD'li işsiz kalır. Özellikle iç kesimler kırsal bölgeler oluyor. İş imkanı fazla yok. Yozgat gibi falan düşün. Ayrıca latin amerikayla bağlantısı nedeniyle göçmen istilasına uğrama riski her daim var.

Green card'da çözüm olmayabilir. Computer science doktorası olan çok abd'li var. Yazılım işi artık ABD'de artık eleman ihtiyacı duyan bir alan değil. Dışarıdan gelmeyi geçtim doğma büyüme ABD'li olup da iş bulamayan çok var.
  • ferenc  (25.01.24 19:05:33) 
ya manager seviyesine cikip l1 ile geleceksin.
ya sirket icin duzenli olarak disaridan calisirken sana her sene h1 basvurusu yapacaklar ve cikarsa gideceksin.

1. yol en garanti yol. ama yoneticilik yapman gerekiyor giris seviyesi yazilimci gelemez.
2. yol yalan oldu artik ama talihin varsa cikar.

oyle sifirdan linkedin'den ise basvurdum, kabul aldim, amerika'ya gittim gibi bir olay yok diger ulkelerde oldugu gibi.
  • antikadimag  (25.01.24 22:15:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.